Zakotrljajmo točkove!, edukativne igre

„Zakotrljajmo” točkove s našom decom, to im je potrebno danas. Deca su nam pasivna potrebno je da ih razdrmamo poštujući njihov razvoj. Crtanje, zagonetke, pogađanje zvuka… su upravo igre koje nam mogu u tome pomoći. Stoga sam vam spremila predloge igara koje su zabavne, edukativne i jednostavne.

Aktivnosti koje sam povezala sa ovom knjigom su:

1. Pročitajte deci knjigu. Ilustracije su veoma zanimljive i svako sredstvo je opisano rimom, pa će deci biti zanimljivo.

Nakon čitanja, igrajte igru pogadjanja. Pročitajte deci tekst, a ona treba da pogode o kom prevoznom sredstvu je reč.

2. Samostalno crtanje automobila. Jedan od jednostavnijih crteža je crtanje automobila. Za bojenje i ukrašavanje možete iskoristiti tempere, vodene bojice, drvene bojice, voštane bojice, kolaž papir… Ne zaboravite da prebrojite točkove! 🙂

3. Uz pomoć rolne, cevčica i čepova možemo da napravimo karting/formulu 1.

Ostatak teksta pročitajte klikom na: https://www.igrebeztelefona.rs/post/zakotrljajmo-to%C4%8Dkove-edukativne-igre-za-devoj%C4%8Dice-i-de%C4%8Dake

Autorka teksta: Milica Milićević

vuk_koji_je_ispao_z_knjige.png

Sanja, 4: ,,Znam ovu devojčicu s vukom, to je CrvenPAKA.”

Besmrtno-srce-600x600.png

Vuk, 12 godina (razgovor s tatom): ,,Ova knjiga se zove kao onaj film što ga mama voli”. ,,Ne, to je Hrabro srce”. ,,Aaa, ovo je Beskrajno srce.” ,,Ne, ovo je Besmrtno srce.”

akvamarin-thumbnail.png

,,Da li bi volela da možeš da dišeš u svemiru ili pod vodom?” (pita Teo mamu) ,,Pod vodom. Onda bih mogla da upoznam Sahu.”