Zakotrljajmo točkove!, edukativne igre

„Zakotrljajmo” točkove s našom decom, to im je potrebno danas. Deca su nam pasivna potrebno je da ih razdrmamo poštujući njihov razvoj. Crtanje, zagonetke, pogađanje zvuka… su upravo igre koje nam mogu u tome pomoći. Stoga sam vam spremila predloge igara koje su zabavne, edukativne i jednostavne.

Aktivnosti koje sam povezala sa ovom knjigom su:

1. Pročitajte deci knjigu. Ilustracije su veoma zanimljive i svako sredstvo je opisano rimom, pa će deci biti zanimljivo.

Nakon čitanja, igrajte igru pogadjanja. Pročitajte deci tekst, a ona treba da pogode o kom prevoznom sredstvu je reč.

2. Samostalno crtanje automobila. Jedan od jednostavnijih crteža je crtanje automobila. Za bojenje i ukrašavanje možete iskoristiti tempere, vodene bojice, drvene bojice, voštane bojice, kolaž papir… Ne zaboravite da prebrojite točkove! 🙂

3. Uz pomoć rolne, cevčica i čepova možemo da napravimo karting/formulu 1.

Ostatak teksta pročitajte klikom na: https://www.igrebeztelefona.rs/post/zakotrljajmo-to%C4%8Dkove-edukativne-igre-za-devoj%C4%8Dice-i-de%C4%8Dake

Autorka teksta: Milica Milićević

Untitled-1-400-x-400.png

Anđela, 17 godina: „Imam nastavnicu likovnog kojoj bih tako rado poklonila ovu knjigu. Ali ću onda imati keca do kraja godine.”

knjiga95-400.png

Dejan, 10 godina, prelistava Užasnu tetku: ,,Kako je tetka užasna, kad su sve tetke dobre”, ova nije dobra, kažemo, ,,jadno to dete s takvom tetkom.”

najgora_deca_na_svetu3.png

Boris, 10 godina: „Pročitao sam u Malom Zabavniku da Valijams nije napisao četvrti deo Najgore dece na svetu. Baš sam se razočarao. A da ga vi pitate da to ipak napiše, vi ga poznajete.”