Zakotrljajmo točkove!, edukativne igre

„Zakotrljajmo” točkove s našom decom, to im je potrebno danas. Deca su nam pasivna potrebno je da ih razdrmamo poštujući njihov razvoj. Crtanje, zagonetke, pogađanje zvuka… su upravo igre koje nam mogu u tome pomoći. Stoga sam vam spremila predloge igara koje su zabavne, edukativne i jednostavne.

Aktivnosti koje sam povezala sa ovom knjigom su:

1. Pročitajte deci knjigu. Ilustracije su veoma zanimljive i svako sredstvo je opisano rimom, pa će deci biti zanimljivo.

Nakon čitanja, igrajte igru pogadjanja. Pročitajte deci tekst, a ona treba da pogode o kom prevoznom sredstvu je reč.

2. Samostalno crtanje automobila. Jedan od jednostavnijih crteža je crtanje automobila. Za bojenje i ukrašavanje možete iskoristiti tempere, vodene bojice, drvene bojice, voštane bojice, kolaž papir… Ne zaboravite da prebrojite točkove! 🙂

3. Uz pomoć rolne, cevčica i čepova možemo da napravimo karting/formulu 1.

Ostatak teksta pročitajte klikom na: https://www.igrebeztelefona.rs/post/zakotrljajmo-točkove-edukativne-igre-za-devojčice-i-dečake

Autorka teksta: Milica Milićević

Kucica-300x300.png

Teodor, 10 godina: „Kada izlazi Kućica 39?” Uskoro, kažem. „To si mi rekla i juče.”

Tatu-i-Patu-400-x-400.png

Elena, 5 godina (kažemo joj da izabere najsmešniju reč od ponuđenih; sluša i počinje da se smeje): „Braaaabonjaaaak. Ja i ne znam šta je to, ali smeeešno je. A šta je pundravac? A dodole? A hoklica? A Gargamel?”

Untitled-1-400-x-400.png

Iva, 11 godina: „A da li vi znate od Valijamsa, da li su ti njegovi učitelji stvarni?” Kažemo da se nadamo da ih je izmislio. „Pa ne može baš sve tako da ih izmisli, mora da nekog takvog i poznaje.”