Veštica iz bajke – Kuća na pilećim nogama

Veštica iz bajke je jedno divno mlado biće koje voli da čita. Raste broj tinejdžera koji preporučuju pročitane knjige jedni drugima. Naša ,,veštica” je jedna od njih. Pročitala je Kuću na pilećim nogama i podelila svoje impresije na instagramu.

,,Ovo je priča o odrastanju, prihvatanju odgovornosti i saznanju da nam je sreća često ispred nosa, a da je ne vidimo i želimo više. Možda bih više uzivala u njoj da sam to znala. Očekivala sam više magije.
Marinka živi u kući sa svojom babom Jagom. Ali ta kuća nije obična. Ona ima pileće noge i nikad se ne zna gde će da odluta. Kuća ima svoju dušu, želje i zadatak koji je bitan za ceo univerzum. Ona nosi Kapiju, kroz koju baba Jaga šalje duhove u svoj konačni mir. Međutim, Marinka želi više. Želi prijatelje, slobodu i da sama kroji svoju sudbinu. To će pokrenuti niz događaja koji će preokrenuti čitav njen svet. Moram da priznam da nikako nisam mogla da se povežem sa Marinkom. Autorka nas nije lepo uvela u priču i umesto da saosećam sa njom, učinila je da bude izuzetno iritantna. Sve vreme se ponašala kao nevaspitano, sebično i iritantno derište. Stanje se popravlja u poslednjoj trećini i da je u takvom maniru pisana bio bi mnogo bolji utisak. ”

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/B7WaLfPJxW1/?igshid=2brecofs3a1v

Autorka teksta: Dragana Martinović

Untitled-design-36.png

„Pročitao sam u Veseloj anatomiji ono o sinesteziji, a mi smo to učili iz srpskog.”

Veljko, 15
Untitled-design-35.png

„Je l’ znaš ti da je Dejvid Valijams i sudija u Britain’s got talent?” „A je l’ znaš ti da je Markus Rašford i pisac?”

Nikola, 11
Untitled-design-34.png

„A zašto ima 💩 na knjizi?” „Zato što je to priča o nastanku kakice.” „Mamaaa, teta je rekla kakica, a ti meni ne daš da kažem.”

Teodora, 4
Phone: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, YUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd