Veštica iz bajke i Klinac Normalac

Veštica iz bajke je jedna Dragana. Dragana je čitala Klinca Normalca i pitala nas postoji li nastavak. Kažemo, ima, druga avantura, Klinac Normalac i odmetnuti heroji. Kaže Dragana, ma i njega sam pročitala, nego je l’ ima nakon toga.

Biće.

Uskoro.

Dotad, da pročitamo Draganine utiske o prvom romanu, u kom čitaoci upoznaju Marka Kupnika.

                        

„Mark Kupnik se selio četiri puta za godinu dana. 😕😧 Mnogo je teško zadržati prijatelje kada ste u takvoj situaciji. U potrazi za novom školom zabunom završava u supertajnoj i superčudnoj školi za nadarenu decu. Neki bi ih nazvali superherojima, ali mi nećemo biti tako zaostali i upotrebiti tu praistorijsku reč. Dakle, Mark će se naći u školi sa decom koja prizivaju munje, minijaturne konjiće, mogu da lete, trče brzinom svetlosti, ispaljuju vatrene kugle i još svakakva čudesa. Ali koji je njegov dar? Problem je u tome što ga on NEMA. Ama baš nikakav dar. Očajan i ismejan moraće da pronađe hrabrost u svom srcu. Dok pronalazi prijatelje i dok se senka zloća navlači nad gradom, Mark će morati da dokaže da su hrabro srce i pravo prijateljstvo jedine bitne supermoći.

Knjigu sam pročitala u dahu, ali ovaj put zaista to i mislim. Sela sam i pročitala je za dan. Mnogo me podseća na dečije špijunske serije mog detinjstva i bilo je nemoguće odvojiti se od tima Supergubitnika. Ovo je knjiga koju ćete poželeti da poklanjate svoj deci koju poznajete (bez obzira na godine 😆) i knjiga uz koju ćete se ludo zabaviti. Krenite u skolu za nadarene, poslušajte priču o Plavom fantomu…”

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/CDO0x3jJj4N/

Autorka teksta: Dragana Martinović

Kucica-300x300.png

Teodor, 10 godina: „Kada izlazi Kućica 39?” Uskoro, kažem. „To si mi rekla i juče.”

Tatu-i-Patu-400-x-400.png

Elena, 5 godina (kažemo joj da izabere najsmešniju reč od ponuđenih; sluša i počinje da se smeje): „Braaaabonjaaaak. Ja i ne znam šta je to, ali smeeešno je. A šta je pundravac? A dodole? A hoklica? A Gargamel?”

Untitled-1-400-x-400.png

Iva, 11 godina: „A da li vi znate od Valijamsa, da li su ti njegovi učitelji stvarni?” Kažemo da se nadamo da ih je izmislio. „Pa ne može baš sve tako da ih izmisli, mora da nekog takvog i poznaje.”