Veštica iz bajke i Klinac Normalac

Veštica iz bajke je jedna Dragana. Dragana je čitala Klinca Normalca i pitala nas postoji li nastavak. Kažemo, ima, druga avantura, Klinac Normalac i odmetnuti heroji. Kaže Dragana, ma i njega sam pročitala, nego je l’ ima nakon toga.

Biće.

Uskoro.

Dotad, da pročitamo Draganine utiske o prvom romanu, u kom čitaoci upoznaju Marka Kupnika.

                        

„Mark Kupnik se selio četiri puta za godinu dana. 😕😧 Mnogo je teško zadržati prijatelje kada ste u takvoj situaciji. U potrazi za novom školom zabunom završava u supertajnoj i superčudnoj školi za nadarenu decu. Neki bi ih nazvali superherojima, ali mi nećemo biti tako zaostali i upotrebiti tu praistorijsku reč. Dakle, Mark će se naći u školi sa decom koja prizivaju munje, minijaturne konjiće, mogu da lete, trče brzinom svetlosti, ispaljuju vatrene kugle i još svakakva čudesa. Ali koji je njegov dar? Problem je u tome što ga on NEMA. Ama baš nikakav dar. Očajan i ismejan moraće da pronađe hrabrost u svom srcu. Dok pronalazi prijatelje i dok se senka zloća navlači nad gradom, Mark će morati da dokaže da su hrabro srce i pravo prijateljstvo jedine bitne supermoći.

Knjigu sam pročitala u dahu, ali ovaj put zaista to i mislim. Sela sam i pročitala je za dan. Mnogo me podseća na dečije špijunske serije mog detinjstva i bilo je nemoguće odvojiti se od tima Supergubitnika. Ovo je knjiga koju ćete poželeti da poklanjate svoj deci koju poznajete (bez obzira na godine 😆) i knjiga uz koju ćete se ludo zabaviti. Krenite u skolu za nadarene, poslušajte priču o Plavom fantomu…”

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/CDO0x3jJj4N/

Autorka teksta: Dragana Martinović

hajde-da-brojimo-zajedno-400.png

Jelisaveta, 4 godine: „A šta će žabi ova rupa?”, da te bolje vidi kažemo, „a nemoj da me i pojede kao Vuk Cvepaku.”

tuga-mamuta400.png

Uroš, 14 godina: „Jeste li vi proverili da taj Kajtek ima samo devet godina? Mnogo su mu pametna pitanja, ja ne znam da li bi mi pala na pamet, a stariji sam.”

Petronela-Jabucica400.png

Veselin, 7 godina: „A da li u toj njenoj kućici ima struje?” (u Petronelinoj jabuci), kažemo da ima i da ona ima i mikser i rernu i lampe, „a da li su njoj svici sijalice?”