Veja među smrdljivim sirevima

Veja živi groznim životom kod gospođice Bajalice u šupi među smrdljivim sirevima.

Ovako je svoj prikaz našeg romana započela I baš kada pomisli da će ovo biti još jedan grozan dan, pred njom se pojavljuje Viki. Mislite sad da je Viki neka devojčica, zar ne? Grešite. Viki je vila. Prava. Majušna je i ima krila, vilinsku prašinu i zaista dugačak jezik. 😅 Govori Veji da je veštica i da mora odmah da pođe sa njom u Cevozemlje, gde je odabrana da učestvuje u Ratu veštica. Pravom TV spektaklu. Ako pobedi moći će da ostane i vlada celom zemljom veštica. Veji ništa nije jasno, ali odlučuje da pođe sa njom. Ne može joj biti gore, zar ne?
I tako Veja slivnikom, zajedno sa Viki, odlazi u pravu avanturu. Upoznaje madam Kotlić, Pegi, Flafenoru, čari Dolivuda, pluta u Džumbusbaksu i upija Blistograd. Ali čeka je Rat veštica. Hoće li uspeti da trijumfuje veštica koja ne zna čini? Da li su sve veštice dobre? Pođite u ovu avanturu i saznajte sami.

Prvo moram da kažem da sam oduševljena kako vizuelno izgleda ova knjiga. Na skoro svakoj strani postoji neka ilustracija i one je čine još magičnijom. Piše da je za uzrast 9+ ali meni to nije smetalo da se ludo zabavim. Knjiga je duhovita, maštovita i šalje pravu poruku deci. Čisto srce i prijateljstvo su najmagičnije stvari na svetu.

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/B5FjJg0JhaR/

Autorka teksta: Dragana Martinović

Kucica-300x300.png

Teodor, 10 godina: „Kada izlazi Kućica 39?” Uskoro, kažem. „To si mi rekla i juče.”

Tatu-i-Patu-400-x-400.png

Elena, 5 godina (kažemo joj da izabere najsmešniju reč od ponuđenih; sluša i počinje da se smeje): „Braaaabonjaaaak. Ja i ne znam šta je to, ali smeeešno je. A šta je pundravac? A dodole? A hoklica? A Gargamel?”

Untitled-1-400-x-400.png

Iva, 11 godina: „A da li vi znate od Valijamsa, da li su ti njegovi učitelji stvarni?” Kažemo da se nadamo da ih je izmislio. „Pa ne može baš sve tako da ih izmisli, mora da nekog takvog i poznaje.”