Veja među smrdljivim sirevima

Veja živi groznim životom kod gospođice Bajalice u šupi među smrdljivim sirevima.

Ovako je svoj prikaz našeg romana započela I baš kada pomisli da će ovo biti još jedan grozan dan, pred njom se pojavljuje Viki. Mislite sad da je Viki neka devojčica, zar ne? Grešite. Viki je vila. Prava. Majušna je i ima krila, vilinsku prašinu i zaista dugačak jezik. 😅 Govori Veji da je veštica i da mora odmah da pođe sa njom u Cevozemlje, gde je odabrana da učestvuje u Ratu veštica. Pravom TV spektaklu. Ako pobedi moći će da ostane i vlada celom zemljom veštica. Veji ništa nije jasno, ali odlučuje da pođe sa njom. Ne može joj biti gore, zar ne?
I tako Veja slivnikom, zajedno sa Viki, odlazi u pravu avanturu. Upoznaje madam Kotlić, Pegi, Flafenoru, čari Dolivuda, pluta u Džumbusbaksu i upija Blistograd. Ali čeka je Rat veštica. Hoće li uspeti da trijumfuje veštica koja ne zna čini? Da li su sve veštice dobre? Pođite u ovu avanturu i saznajte sami.

Prvo moram da kažem da sam oduševljena kako vizuelno izgleda ova knjiga. Na skoro svakoj strani postoji neka ilustracija i one je čine još magičnijom. Piše da je za uzrast 9+ ali meni to nije smetalo da se ludo zabavim. Knjiga je duhovita, maštovita i šalje pravu poruku deci. Čisto srce i prijateljstvo su najmagičnije stvari na svetu.

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/B5FjJg0JhaR/

Autorka teksta: Dragana Martinović

hajde-da-brojimo-zajedno-400.png

Jelisaveta, 4 godine: „A šta će žabi ova rupa?”, da te bolje vidi kažemo, „a nemoj da me i pojede kao Vuk Cvepaku.”

tuga-mamuta400.png

Uroš, 14 godina: „Jeste li vi proverili da taj Kajtek ima samo devet godina? Mnogo su mu pametna pitanja, ja ne znam da li bi mi pala na pamet, a stariji sam.”

Petronela-Jabucica400.png

Veselin, 7 godina: „A da li u toj njenoj kućici ima struje?” (u Petronelinoj jabuci), kažemo da ima i da ona ima i mikser i rernu i lampe, „a da li su njoj svici sijalice?”