Tatu i patu čitaju bajke

Tatu i Patu u čarobnoj pričaonici dospeli su do ruke jedne mame i jednog Koste. Kosta ima knjige koje čita samo s mamom i one koje čita samo s tatom. Jer tata sjajno glumi. A za ovu knjigu to je velika prednost. Nije nužnost. Uživanje u čitanju zagarantovano kako god da okreneš i s kim god da čitaš.

„Znate onu čuvenu podelu kada klinci sa mamama hoće da čitaju jednu knjigu, a sa tatama drugu? I nema mešanja. Ni pod kojim izgovorom. Dok Kosta i ja uživamo uz Magarence, on i tata uživaju uz Tatua i Patua. Neretko ih čitaju pred spavanje, te se zbog suprugovih velikih glasovnih mogućnosti (omašio je profesiju), dete totalno razbudi zacenjeno od smeha i kikotanja. Ovo je njihova knjiga. Prelepa i totalno drugačija.

Ilustracije su jako zanimljive, neuobičajene i izlaze iz okvira “dečijeg i sladunjavog” trenda. Nekima se možda neće svideti, ali Kosta ih obožava jer kako kaže “ludi su i blesavi”. Tatu i Patu su dva šašava dečaka koji nas u “Čudnovatoj pričaonici” vode u svet šest različitih bajki. Međutim, to nisu obične bajke. Svaka ima određeni zadatak za čitaoca uz uputstvo rešavanja ili primene istog. Tako u priči “Mali Perun, Kvrga i Žabac” određene obeležene reči izgovaramo sa uživljavanjem i uz menjanje glasa, sa specifičnim načinom izgovora. Ako imate talenta, to može biti jako smešno do momenta “meni se piški”. U priči “Car i pasulj-momci” postoje prazna mesta gde se ubacuju željene reči iz priložene tabele. ”

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/CMFxrpUpfRE/

Autorka teksta: Jelena Stojanović

Untitled-design-36.png

„Pročitao sam u Veseloj anatomiji ono o sinesteziji, a mi smo to učili iz srpskog.”

Veljko, 15
Untitled-design-35.png

„Je l’ znaš ti da je Dejvid Valijams i sudija u Britain’s got talent?” „A je l’ znaš ti da je Markus Rašford i pisac?”

Nikola, 11
Untitled-design-34.png

„A zašto ima 💩 na knjizi?” „Zato što je to priča o nastanku kakice.” „Mamaaa, teta je rekla kakica, a ti meni ne daš da kažem.”

Teodora, 4
Phone: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, YUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd