Tatu i patu čitaju bajke

Tatu i Patu u čarobnoj pričaonici dospeli su do ruke jedne mame i jednog Koste. Kosta ima knjige koje čita samo s mamom i one koje čita samo s tatom. Jer tata sjajno glumi. A za ovu knjigu to je velika prednost. Nije nužnost. Uživanje u čitanju zagarantovano kako god da okreneš i s kim god da čitaš.

„Znate onu čuvenu podelu kada klinci sa mamama hoće da čitaju jednu knjigu, a sa tatama drugu? I nema mešanja. Ni pod kojim izgovorom. Dok Kosta i ja uživamo uz Magarence, on i tata uživaju uz Tatua i Patua. Neretko ih čitaju pred spavanje, te se zbog suprugovih velikih glasovnih mogućnosti (omašio je profesiju), dete totalno razbudi zacenjeno od smeha i kikotanja. Ovo je njihova knjiga. Prelepa i totalno drugačija.

Ilustracije su jako zanimljive, neuobičajene i izlaze iz okvira “dečijeg i sladunjavog” trenda. Nekima se možda neće svideti, ali Kosta ih obožava jer kako kaže “ludi su i blesavi”. Tatu i Patu su dva šašava dečaka koji nas u “Čudnovatoj pričaonici” vode u svet šest različitih bajki. Međutim, to nisu obične bajke. Svaka ima određeni zadatak za čitaoca uz uputstvo rešavanja ili primene istog. Tako u priči “Mali Perun, Kvrga i Žabac” određene obeležene reči izgovaramo sa uživljavanjem i uz menjanje glasa, sa specifičnim načinom izgovora. Ako imate talenta, to može biti jako smešno do momenta “meni se piški”. U priči “Car i pasulj-momci” postoje prazna mesta gde se ubacuju željene reči iz priložene tabele. ”

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/CMFxrpUpfRE/

Autorka teksta: Jelena Stojanović

Kuca-od-medenjaka-400.png

David, 8 godina: „Kako to misliš, ja biram kraj, kako mogu ja da biram kraj, e daj baš da vidim tu knjigu…”

dev-med.png

Nikolina i Jasna, 13 godina:

– Zaaamisli, probudiš se i izrasle ti medveđe noge, šta bi radila?

– Skapirala da sanjam i nastavila da spavam…

NAJGORI-UCITELJI-400.png

Ema (8): „A ako ja kupim ovu knjigu mojoj učiteljici za rođendan, jel’ će ona da se naljuti?”