Tajanstvene lutke i sto žaba u slamnatom šeširu

Tajanstvene lutke došle su do jedne veštice. Do @veštice_iz_bajke. Nakon Ratova veštica, s oduševljenjem je čitala i pisala o drugaricama sa prelepim šeširima 🙂 I sad jedva čeka nastavak.

Ovako piše Dragana:

„Tako mi sto žaba u slamnatim šeširima!
U kakvu nevolju se sad uvalila Veja 😆

Možda se sećate mog oduševljenja knjigom “Ratovi veštica” gde posredstvom cevi i slivnika Veja dolazi u Blistograd da učestvuje u rijalitiju koji bi joj mogao doneti vlast nad celom zemljom i gde saznaje da je veštica?
E, pa ta emisija je okončana i život teče dalje. Vejina najbolja prijateljica Pegi (koja je postala glavna veštica) je nestala bez traga i navodno ostavila da vladaju umesto nje dve najzlobnije i najgluplje veštice u Blistogradu. Felisiti Šišmiš i Egi Kopito (čisto da znate, ne podnosimo ih). Situacija postaje sve gora, veštice nestaju, kuće se ruše i niko ne mrda prstom. Veja se udružuje sa Flafenorom (isto blistavom vešticom) i odlučuje da sazna šta se događa. Gde je Pegi? Kakve veze sa tim ima slučaj od pre stotinu godina? I zašto je prošlost odjednom tako važna?”

Za razliku od prvog dela koji je bio magičan i svetlucav, ovde je po sredi pravi detektivski posao. Veja i Flafenora hodaju preko celog Cevozemlja, zavlače se u pećine i tajne prolaze, prerušavaju se, špijuniraju, a čak i vrše malecnu provalu. Sa njima je i stara dobra Viki (vila) i njihova misija nema šanse da bude osuđena na propast. Zar ne? 😬

Ostatak teksta o prikazu romana Tajanstvene lutke pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/CKgywBzJgHT/?igshid=pyey1dlk600p

Autorka teksta: Dragana Martinović

Untitled-design-36.png

„Pročitao sam u Veseloj anatomiji ono o sinesteziji, a mi smo to učili iz srpskog.”

Veljko, 15
Untitled-design-35.png

„Je l’ znaš ti da je Dejvid Valijams i sudija u Britain’s got talent?” „A je l’ znaš ti da je Markus Rašford i pisac?”

Nikola, 11
Untitled-design-34.png

„A zašto ima 💩 na knjizi?” „Zato što je to priča o nastanku kakice.” „Mamaaa, teta je rekla kakica, a ti meni ne daš da kažem.”

Teodora, 4
Phone: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, YUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd