Tajanstvene lutke i sto žaba u slamnatom šeširu

Tajanstvene lutke došle su do jedne veštice. Do @veštice_iz_bajke. Nakon Ratova veštica, s oduševljenjem je čitala i pisala o drugaricama sa prelepim šeširima 🙂 I sad jedva čeka nastavak.

Ovako piše Dragana:

„Tako mi sto žaba u slamnatim šeširima!
U kakvu nevolju se sad uvalila Veja 😆

Možda se sećate mog oduševljenja knjigom “Ratovi veštica” gde posredstvom cevi i slivnika Veja dolazi u Blistograd da učestvuje u rijalitiju koji bi joj mogao doneti vlast nad celom zemljom i gde saznaje da je veštica?
E, pa ta emisija je okončana i život teče dalje. Vejina najbolja prijateljica Pegi (koja je postala glavna veštica) je nestala bez traga i navodno ostavila da vladaju umesto nje dve najzlobnije i najgluplje veštice u Blistogradu. Felisiti Šišmiš i Egi Kopito (čisto da znate, ne podnosimo ih). Situacija postaje sve gora, veštice nestaju, kuće se ruše i niko ne mrda prstom. Veja se udružuje sa Flafenorom (isto blistavom vešticom) i odlučuje da sazna šta se događa. Gde je Pegi? Kakve veze sa tim ima slučaj od pre stotinu godina? I zašto je prošlost odjednom tako važna?”

Za razliku od prvog dela koji je bio magičan i svetlucav, ovde je po sredi pravi detektivski posao. Veja i Flafenora hodaju preko celog Cevozemlja, zavlače se u pećine i tajne prolaze, prerušavaju se, špijuniraju, a čak i vrše malecnu provalu. Sa njima je i stara dobra Viki (vila) i njihova misija nema šanse da bude osuđena na propast. Zar ne? 😬

Ostatak teksta o prikazu romana Tajanstvene lutke pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/CKgywBzJgHT/?igshid=pyey1dlk600p

Autorka teksta: Dragana Martinović

Kucica-300x300.png

Teodor, 10 godina: „Kada izlazi Kućica 39?” Uskoro, kažem. „To si mi rekla i juče.”

Tatu-i-Patu-400-x-400.png

Elena, 5 godina (kažemo joj da izabere najsmešniju reč od ponuđenih; sluša i počinje da se smeje): „Braaaabonjaaaak. Ja i ne znam šta je to, ali smeeešno je. A šta je pundravac? A dodole? A hoklica? A Gargamel?”

Untitled-1-400-x-400.png

Iva, 11 godina: „A da li vi znate od Valijamsa, da li su ti njegovi učitelji stvarni?” Kažemo da se nadamo da ih je izmislio. „Pa ne može baš sve tako da ih izmisli, mora da nekog takvog i poznaje.”