Tajanstvene lutke i sto žaba u slamnatom šeširu

Tajanstvene lutke došle su do jedne veštice. Do @veštice_iz_bajke. Nakon Ratova veštica, s oduševljenjem je čitala i pisala o drugaricama sa prelepim šeširima 🙂 I sad jedva čeka nastavak.

Ovako piše Dragana:

„Tako mi sto žaba u slamnatim šeširima!
U kakvu nevolju se sad uvalila Veja 😆

Možda se sećate mog oduševljenja knjigom “Ratovi veštica” gde posredstvom cevi i slivnika Veja dolazi u Blistograd da učestvuje u rijalitiju koji bi joj mogao doneti vlast nad celom zemljom i gde saznaje da je veštica?
E, pa ta emisija je okončana i život teče dalje. Vejina najbolja prijateljica Pegi (koja je postala glavna veštica) je nestala bez traga i navodno ostavila da vladaju umesto nje dve najzlobnije i najgluplje veštice u Blistogradu. Felisiti Šišmiš i Egi Kopito (čisto da znate, ne podnosimo ih). Situacija postaje sve gora, veštice nestaju, kuće se ruše i niko ne mrda prstom. Veja se udružuje sa Flafenorom (isto blistavom vešticom) i odlučuje da sazna šta se događa. Gde je Pegi? Kakve veze sa tim ima slučaj od pre stotinu godina? I zašto je prošlost odjednom tako važna?”

Za razliku od prvog dela koji je bio magičan i svetlucav, ovde je po sredi pravi detektivski posao. Veja i Flafenora hodaju preko celog Cevozemlja, zavlače se u pećine i tajne prolaze, prerušavaju se, špijuniraju, a čak i vrše malecnu provalu. Sa njima je i stara dobra Viki (vila) i njihova misija nema šanse da bude osuđena na propast. Zar ne? 😬

Ostatak teksta o prikazu romana Tajanstvene lutke pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/CKgywBzJgHT/?igshid=pyey1dlk600p

Autorka teksta: Dragana Martinović

hajde-da-brojimo-zajedno-400.png

Jelisaveta, 4 godine: „A šta će žabi ova rupa?”, da te bolje vidi kažemo, „a nemoj da me i pojede kao Vuk Cvepaku.”

tuga-mamuta400.png

Uroš, 14 godina: „Jeste li vi proverili da taj Kajtek ima samo devet godina? Mnogo su mu pametna pitanja, ja ne znam da li bi mi pala na pamet, a stariji sam.”

Petronela-Jabucica400.png

Veselin, 7 godina: „A da li u toj njenoj kućici ima struje?” (u Petronelinoj jabuci), kažemo da ima i da ona ima i mikser i rernu i lampe, „a da li su njoj svici sijalice?”