Sovice mudrice i mali genijalci

Sovice mudrice i mali genijalci su ime iza kog se krije kreativno-edukativni centar iz Zrenjanina. Rade sa decom na vrlo prepoznatljiv način i u Zrenjaninu su odavno brend. Okupljaju oko sebe i na radionicama kreativnu decu, čitaju, igraju se, prave, bave se motoričkim aktivnostima kojima razvijaju i/ili uče finu i krupnu motoriku i razvijaju osećaj ka umetnosti i lepom. Njihov edukativni princip je da se kroz igru najbolje uči.

Uz knjigu Đovane Mantegace Zelena gusenica, su čitala o zelenoj gusenici, naučila šta ona treba da jede, a šta ne, ko sve živi na livadi. Na kraju su se zabavili praveći jednu gladnu gusenicu nalik onoj iz knjige.

Njihovu gusenicu možete pogledati ovde.

Sovice mudrice su autorski brend Otilije Buheker Ilić.

Kucica-300x300.png

Teodor, 10 godina: „Kada izlazi Kućica 39?” Uskoro, kažem. „To si mi rekla i juče.”

Tatu-i-Patu-400-x-400.png

Elena, 5 godina (kažemo joj da izabere najsmešniju reč od ponuđenih; sluša i počinje da se smeje): „Braaaabonjaaaak. Ja i ne znam šta je to, ali smeeešno je. A šta je pundravac? A dodole? A hoklica? A Gargamel?”

Untitled-1-400-x-400.png

Iva, 11 godina: „A da li vi znate od Valijamsa, da li su ti njegovi učitelji stvarni?” Kažemo da se nadamo da ih je izmislio. „Pa ne može baš sve tako da ih izmisli, mora da nekog takvog i poznaje.”