Sofi svojim pisanjem stvara magiju

Polako nam se bliže decembar i praznici i to je period kada mi najviše prijaju bajkovite knjige. Sofi svojim pisanjem stvara magiju, njene knjige jesu prvenstveno namenjene deci ali itekako prijaju i nama odraslima koji smo sačuvali dete u sebi.

Lik Baba Jage je većini poznat zahvaljujući ruskim narodnim bajkama. Ona živi u kući na pilećim nogama koja ima svoju volju i kreće se gde god i kad god to poželi, nikada se ne zadržavajući dugo na jednom mestu. Ispred kuće je uvek postavljena ograda od ljudskih kostiju kako bi bila zaklonjena od živih jer kuća u sebi čuva Kapiju koja je portal između sveta živih i sveta mrtvih. Baba Jaga je zaštitnica kuće i svako veče pomaže dušama tek preminulih da prođu kroz Kapiju i da se vrate zvezdama. Pre toga ih ugosti uz bogatu večeru i muziku i sluša ispovesti o njihovom životu.

U svemu tome joj pomaže dvanestogodišnja unuka Marinka. Ona zna da je njena sudbina da jednog dana nasledi babu i bude sledeća zaštitnica ali ona želi više od toga. Ona samo želi da bude obična devojčica kao i sva deca njenih godina, da ima prave žive prijatelje i da bude prihvaćena.

Da li će Marinka uspeti da promeni svoju sudbinu? Zbog čega je toliko vezana za kuću i zašto joj je zabranjeno da se mnogo udaljava od nje?

U životu se često dešava da nešto previše želimo i da zbog toga zapostavljamo ono što već imamo. Tako je Marinka žudeći za onim što nema počela da gubi sebe i one koji je zaista vole i učinili bi sve za nju. Moram priznati da me je često nervirala zbog svog sebičnog i bezobzirnog ponašanja. Znam da je ona dete koje samo želi ono što i druga deca ali je u pojedinim momentima zaista jako iritantna i naporna i to mi je malo umanjilo celokupni utisak.
Sama priča je lepa i kao i “Devojčica medvedica” govori o odrastanju i prihvatanju sebe, samo što mi se Janka mnogo više dopala kao lik nego Marinka.

Ostatak teksta pročitajte klikom na link

Autorka teksta: zvoncicin_knjiski_kutak

Autorka slike: zvoncicin_knjiski_kutak

Untitled-design-36.png

„Pročitao sam u Veseloj anatomiji ono o sinesteziji, a mi smo to učili iz srpskog.”

Veljko, 15
Untitled-design-35.png

„Je l’ znaš ti da je Dejvid Valijams i sudija u Britain’s got talent?” „A je l’ znaš ti da je Markus Rašford i pisac?”

Nikola, 11
Untitled-design-34.png

„A zašto ima 💩 na knjizi?” „Zato što je to priča o nastanku kakice.” „Mamaaa, teta je rekla kakica, a ti meni ne daš da kažem.”

Teodora, 4
Phone: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, YUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd