Slikovnice koje poručuju: treba slušati starije i biti fin, jer samo tako se odrasta u dobru osobu

@propolis_books u svojoj ponudi ima dve prelepe slikovnice “Meda Bu” i “Bakicasaurus”. I dok Meda voli da plaši sve oko sebe, ne razmišljajući o posledicama, Bakica pokušava da strpa unuka u krevet na vreme, jer se tokom noći pretvara u Bakicasurusa (i uživa u partijanju sa svojim drugarima Dinosaurusima)…

Medvedić je uspešan u svom naumu da uplaši svakoga na koga naiđe, smejući se strahu drugih i ne mareći za posledice. No, kako je to svima dobro poznato “ko se poslednji smeje najslađe se smeje”. Njegovo ponašanje ne može proći bez onoga lošeg po njega.

Dečačić se buni, prkosi Baki i izbegava da postupi po Bakinim instrukcijama i da ode na spavanje. A Baka, kao i svaki odrasli pribegava raznim trikovima, forama, pa i pretnjama kako bi mališan otišao u krevet… I dok se opira Bakica postaje Bakicasuarus, a kuća pravo mesto za žurku sa ostalim velikim i malim dinosaurusima. No, dečak se plaši i iz jedne neverovatne situacije upad au drugu… Da li će ipak otići na spavanje?

Obe priče su kratke i sa jasnom poukom za mališane: treba slušati starije i biti fin, jer samo tako se odrasta u dobru osobu. Dejvid Valijems je poznat po ovim stavovima, koje uvek provlači kroz skoro sve svoje knjige i slikovnice.

Crteži su sjajni, boje jarke i vedre. Nemoguće je ne uživati u listanju i čitanju iznova i iznova. Lično, crtež mi je lepši, detaljniji i šareniji u knjizi “Bakicasurus”. Ali, obe slikovnice su prelepe, odlične za poklon i sigurna sam da će mališani uživati čistajući ih.

Hvala @propolis_books 💛

Autorka teksta: Jelena, @blonde.loves.books

Autorka fotografija: Jelena, @blonde.loves.books

Untitled-design-36.png

„Pročitao sam u Veseloj anatomiji ono o sinesteziji, a mi smo to učili iz srpskog.”

Veljko, 15
Untitled-design-35.png

„Je l’ znaš ti da je Dejvid Valijams i sudija u Britain’s got talent?” „A je l’ znaš ti da je Markus Rašford i pisac?”

Nikola, 11
Untitled-design-34.png

„A zašto ima 💩 na knjizi?” „Zato što je to priča o nastanku kakice.” „Mamaaa, teta je rekla kakica, a ti meni ne daš da kažem.”

Teodora, 4
Phone: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, YUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd