Plavi zvončići – Zakotrljajmo točkove!

Plavi zvončići, veseli vrtići sa vaspitačicama i saradnicima koji vole da čitaju, imaju preporuku!

Zakotrljajmo točkove, Đovane Mantegaca.

,,Ova knjiga je lepa. Ova knjiga je zabavna. Ova knjiga je korisna. Ova knjiga je edukativna. A što je najbitnije od svega, ova knjiga ima točkove!

A zašto je to bitno? Pa, deca vole točkove! Bilo da su u pitanju dečaci ili devojčice, jedna od prvih onomatopeja kod dece je upravo – “brm”. Ono što je posebno zanimljivo u ovoj knjizi je ideja da prstići mogu sami da učestvuju u vožnji – opipavajući šupljinu točkova, deca najmlađeg uzrasta istražuju kroz taktilnu dimenziju, a nešto starija deca (koja takođe neće odoleti opipavanju točkića) slušaju, upijaju zanimljive i prijemčive pesmice, učeći nove pojmove, bogateći rečnik i, prosto, uživajući u dizajnu koji ova knjiga nudi.

Ukupno je dvanaest vozila ispevano u ovoj knjizi, a to su: valjak, bicikl, auto, motor, bager, kamion, mešalica, formula jedan, vatrogasna kola, terensko vozilo, karing i tramvaj. Na zabavan način su opisane njihove funkcije i zaduženja, a dete će ubrzo samo nastavljati stihove, jer su rimovani i lako pamtljivi.”

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://plavizvoncici.rs/zakotrljajmo-tockove/

Autorka teksta: Milena Ilić Mladenović

vuk_koji_je_ispao_z_knjige.png

Sanja, 4: ,,Znam ovu devojčicu s vukom, to je CrvenPAKA.”

Besmrtno-srce-600x600.png

Vuk, 12 godina (razgovor s tatom): ,,Ova knjiga se zove kao onaj film što ga mama voli”. ,,Ne, to je Hrabro srce”. ,,Aaa, ovo je Beskrajno srce.” ,,Ne, ovo je Besmrtno srce.”

akvamarin-thumbnail.png

,,Da li bi volela da možeš da dišeš u svemiru ili pod vodom?” (pita Teo mamu) ,,Pod vodom. Onda bih mogla da upoznam Sahu.”