Plavi zvončići – Zakotrljajmo točkove!

Plavi zvončići, veseli vrtići sa vaspitačicama i saradnicima koji vole da čitaju, imaju preporuku!

Zakotrljajmo točkove, Đovane Mantegaca.

,,Ova knjiga je lepa. Ova knjiga je zabavna. Ova knjiga je korisna. Ova knjiga je edukativna. A što je najbitnije od svega, ova knjiga ima točkove!

A zašto je to bitno? Pa, deca vole točkove! Bilo da su u pitanju dečaci ili devojčice, jedna od prvih onomatopeja kod dece je upravo – “brm”. Ono što je posebno zanimljivo u ovoj knjizi je ideja da prstići mogu sami da učestvuju u vožnji – opipavajući šupljinu točkova, deca najmlađeg uzrasta istražuju kroz taktilnu dimenziju, a nešto starija deca (koja takođe neće odoleti opipavanju točkića) slušaju, upijaju zanimljive i prijemčive pesmice, učeći nove pojmove, bogateći rečnik i, prosto, uživajući u dizajnu koji ova knjiga nudi.

Ukupno je dvanaest vozila ispevano u ovoj knjizi, a to su: valjak, bicikl, auto, motor, bager, kamion, mešalica, formula jedan, vatrogasna kola, terensko vozilo, karing i tramvaj. Na zabavan način su opisane njihove funkcije i zaduženja, a dete će ubrzo samo nastavljati stihove, jer su rimovani i lako pamtljivi.”

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://plavizvoncici.rs/zakotrljajmo-tockove/

Autorka teksta: Milena Ilić Mladenović

Kucica-300x300.png

Teodor, 10 godina: „Kada izlazi Kućica 39?” Uskoro, kažem. „To si mi rekla i juče.”

Tatu-i-Patu-400-x-400.png

Elena, 5 godina (kažemo joj da izabere najsmešniju reč od ponuđenih; sluša i počinje da se smeje): „Braaaabonjaaaak. Ja i ne znam šta je to, ali smeeešno je. A šta je pundravac? A dodole? A hoklica? A Gargamel?”

Untitled-1-400-x-400.png

Iva, 11 godina: „A da li vi znate od Valijamsa, da li su ti njegovi učitelji stvarni?” Kažemo da se nadamo da ih je izmislio. „Pa ne može baš sve tako da ih izmisli, mora da nekog takvog i poznaje.”