Plavi zvončići – Zakotrljajmo točkove!

Plavi zvončići, veseli vrtići sa vaspitačicama i saradnicima koji vole da čitaju, imaju preporuku!

Zakotrljajmo točkove, Đovane Mantegaca.

,,Ova knjiga je lepa. Ova knjiga je zabavna. Ova knjiga je korisna. Ova knjiga je edukativna. A što je najbitnije od svega, ova knjiga ima točkove!

A zašto je to bitno? Pa, deca vole točkove! Bilo da su u pitanju dečaci ili devojčice, jedna od prvih onomatopeja kod dece je upravo – “brm”. Ono što je posebno zanimljivo u ovoj knjizi je ideja da prstići mogu sami da učestvuju u vožnji – opipavajući šupljinu točkova, deca najmlađeg uzrasta istražuju kroz taktilnu dimenziju, a nešto starija deca (koja takođe neće odoleti opipavanju točkića) slušaju, upijaju zanimljive i prijemčive pesmice, učeći nove pojmove, bogateći rečnik i, prosto, uživajući u dizajnu koji ova knjiga nudi.

Ukupno je dvanaest vozila ispevano u ovoj knjizi, a to su: valjak, bicikl, auto, motor, bager, kamion, mešalica, formula jedan, vatrogasna kola, terensko vozilo, karing i tramvaj. Na zabavan način su opisane njihove funkcije i zaduženja, a dete će ubrzo samo nastavljati stihove, jer su rimovani i lako pamtljivi.”

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://plavizvoncici.rs/zakotrljajmo-tockove/

Autorka teksta: Milena Ilić Mladenović

Untitled-1-400-x-400.png

Anđela, 17 godina: „Imam nastavnicu likovnog kojoj bih tako rado poklonila ovu knjigu. Ali ću onda imati keca do kraja godine.”

knjiga95-400.png

Dejan, 10 godina, prelistava Užasnu tetku: ,,Kako je tetka užasna, kad su sve tetke dobre”, ova nije dobra, kažemo, ,,jadno to dete s takvom tetkom.”

najgora_deca_na_svetu3.png

Boris, 10 godina: „Pročitao sam u Malom Zabavniku da Valijams nije napisao četvrti deo Najgore dece na svetu. Baš sam se razočarao. A da ga vi pitate da to ipak napiše, vi ga poznajete.”