Plavi zvončići – Zakotrljajmo točkove!

Plavi zvončići, veseli vrtići sa vaspitačicama i saradnicima koji vole da čitaju, imaju preporuku!

Zakotrljajmo točkove, Đovane Mantegaca.

,,Ova knjiga je lepa. Ova knjiga je zabavna. Ova knjiga je korisna. Ova knjiga je edukativna. A što je najbitnije od svega, ova knjiga ima točkove!

A zašto je to bitno? Pa, deca vole točkove! Bilo da su u pitanju dečaci ili devojčice, jedna od prvih onomatopeja kod dece je upravo – “brm”. Ono što je posebno zanimljivo u ovoj knjizi je ideja da prstići mogu sami da učestvuju u vožnji – opipavajući šupljinu točkova, deca najmlađeg uzrasta istražuju kroz taktilnu dimenziju, a nešto starija deca (koja takođe neće odoleti opipavanju točkića) slušaju, upijaju zanimljive i prijemčive pesmice, učeći nove pojmove, bogateći rečnik i, prosto, uživajući u dizajnu koji ova knjiga nudi.

Ukupno je dvanaest vozila ispevano u ovoj knjizi, a to su: valjak, bicikl, auto, motor, bager, kamion, mešalica, formula jedan, vatrogasna kola, terensko vozilo, karing i tramvaj. Na zabavan način su opisane njihove funkcije i zaduženja, a dete će ubrzo samo nastavljati stihove, jer su rimovani i lako pamtljivi.”

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://plavizvoncici.rs/zakotrljajmo-tockove/

Autorka teksta: Milena Ilić Mladenović

Untitled-design-36.png

„Pročitao sam u Veseloj anatomiji ono o sinesteziji, a mi smo to učili iz srpskog.”

Veljko, 15
Untitled-design-35.png

„Je l’ znaš ti da je Dejvid Valijams i sudija u Britain’s got talent?” „A je l’ znaš ti da je Markus Rašford i pisac?”

Nikola, 11
Untitled-design-34.png

„A zašto ima 💩 na knjizi?” „Zato što je to priča o nastanku kakice.” „Mamaaa, teta je rekla kakica, a ti meni ne daš da kažem.”

Teodora, 4
Phone: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, YUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd