Petronela Jabučica i njena drugarica Adrijana

Petronela Jabučica: Začarana vodenica došla je do ruku Adrijane i njene mezimice. I Adrijana se njome oduševila. Oduševljenje podelila sa svima, a sada ga mi prosleđujemo dalje.

„Sto mu prugastih obraščića! Pa ko se to ponovo vrzma oko stare vodenice? Taman sam se oslobodila  vodeničara i razbaškarila u svom miru i tišini. Zar će me opet neko uznemiravati i narušavati lepotu moje bašte, praviti buku i brati moje jabuke? Ove misli more Petronelu Jabučicu, čarobnicu koja nije raspoložena da ima komšije. Još manje je spremna da to budu baš klinci blizanci, Leo i Lea. Ali izgleda da su se zaista nameračili da se tu dosele pa će ona morati da uplete svoje prste. 🤭

Iako mrgud na prvi pogled, Petronela je zapravo dobra čarobnica, koja samo previše voli prirodu i plaši se da je čovek ne ugrozi svojim nesmotrenim ponašanjem. Ona želi da zaštiti sva stabla, svaku travku, svaku bubicu i svaku jabuku. Kada shvati da blizanci nemaju loše namere pustiće ih u svoj magični svet i pokazati sve trikove koji će ih potpuno opčiniti. 🌟

Toooliko topla, razdragana knjiga, prava dečija avantura ispunjena zelenilom, humorom, unikatnim likovima, začinjena sa malo nestašluka i par zlikovaca. Ja sam čak čula da je jedna Milica poželela da bude čarobnica baš zbog Petronele i skroz je razumem!”

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/CPENQ5lpEsK/?utm_medium=copy_link

Autorka teksta: Adrijana Jevtić

Untitled-design-36.png

„Pročitao sam u Veseloj anatomiji ono o sinesteziji, a mi smo to učili iz srpskog.”

Veljko, 15
Untitled-design-35.png

„Je l’ znaš ti da je Dejvid Valijams i sudija u Britain’s got talent?” „A je l’ znaš ti da je Markus Rašford i pisac?”

Nikola, 11
Untitled-design-34.png

„A zašto ima 💩 na knjizi?” „Zato što je to priča o nastanku kakice.” „Mamaaa, teta je rekla kakica, a ti meni ne daš da kažem.”

Teodora, 4
Phone: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, YUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd