Ostrvo u Irskoj na kom ne živi Hajdi

Ostrvo u Irskoj izabrala je Ketrin Dojl za glavni lik. Ili je ono izabralo nju. Tek, ovo je priča o ostrvu koje u sebi krije tajnu, magiju…

Ostrvo sebi bira Čuvara i Čuvara oluje jednom u generaciji. Do sada, Čuvar je bio Fionov i Tarin deda, koji nije voskar, ali čija je kuća prepuna sveća i na svakoj stoji ime. Šta ta imena znače? Zbog čega su sveće u dedinoj kući?

Upravo ta magija omađijala je tinejdžerku Draganu, tinejdžerku koja voli da čita i da o pročitanim knjigama objavljuje utiske. Upravo na ova pitanja ona je pokušala da pronađe odgovore.

Propolis Books se već nekoliko puta našao u njenoj sferi interesovanja. Ostrvo u Irskoj prvi put.

Dragana o knjizi kaže:

Fion je zaglavio sa svojom dosadnom i umišljenom sestrom Tarom. Nije tako razmišljao raspust. Plus, moraju da idu na ostrvo kod dede kog nikad nije video. Potpuna propast! Bez prijatelja, majke, bilo kakva zabave. Samo on i deda koji je sigurno davež. Tara će se već snaći sa svojim glupim dečkom.
Međutim, otkriću vam tajnu. Fion nema pojma da će se sve promeniti kad stupi nogom na ostrvo. Ono je živo! 😍Može da diše, razmišlja i da vas zagrli svakom grančicom, cvetom, vlati trave i dugom koju pravi samo za vas. 😍 A ni deda nije davež. Otkriće mu finu veštinu pravljenja sveća (a ni one nisu obične, ali vam ništa više neću otkriti). Uskoro se sprema oluja, najveća od svih ikad viđenih, i ostrvo mora da izabere novog zaštitnika. Mračne sile jačaju i niko nije bezbedan. Ko je dostojan da postane novi čuvar?Ovu knjigu sam pročitala u dahu i ostala oduševljena. Deda me, iz nekog razloga podsetio na Hajdinog (iako nemaju mnogo sličnosti)

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/B7qqlB5pyUj/

Autorka teksta: Dragana Martinović

Svemirko.png

„Kakve veze ima Svemirko s Trampom?” (Ne znamo, pročitaj.) „Možda je on vanzemaljac, onako riđ.”

Teona, 24 (kupuje za sestru)
Spajdermen.png

„Bilo bi kul da ja mogu da skačem kao Supermen po zgradama. Onda ne bih morao da se guram u prevozu.”

Dušan, 8
Glisa-i-Misa.png

(Kako ti voliš tebi da tepaju, vidiš kako Miša tepa Mici i krofnice i pufnice i smokvice i breskvice…?)

„Ja volim samo da me zovu Lenka.”

Lenka, 6
Phone: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, YUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd