Moći koje ti niko neće oduzeti

Moći koje ti niko neće oduzeti postoje. Unutar tebe su. Važno je voleti sebe. Slušati telo koje ti kaže kada želi odmor, suze, smeh, zagrljaj. Umeti čuti sebe jedna je supermoć.

Manuela Kamikovski, psihološkinja i praktičarka igrom, na ovu temu je napisala tekst inspirisan romanom Klinac Normalac i mašina senki, trećim iz edicije o superherojima i o junacima bez supermoći.

„Nikad se zna šta sve može da pođe po zlu (npr. sve u vezi sa tekućom pandemijom) i kako će to delovati na nas i našu porodicu. Međutim, ono što je korisno da zapamtimo bez obzira na sve je sledeće:

  • voli sebe sa svim svojim manama i vrlinama
  • osluškuj svoje telo i reaguj kada ti saopštava da odmoriš, plačeš, smeješ se, tražiš zagrljaj ili poljubac…
  • okruži se ljudima koji te prihvataju takvu kakva si.

A koliko je to samo važno, ne pokazuju nam trenutne okolnosti u kojima živimo, već i Klinac Normalac u poslednjem delu „Klinac Normalac i mašina senki” izdavač Propolis Books.

Mi smo veliki obožavaoci Klinca Normalca (ovde pročitajte naše utiske o prvom delu i drugom delu) i mnogo smo se obradovali kada smo saznali da je stigao i treći deo. Autori Greg Džejms i Kris Smit su i ovoga puta osmislili odličnu avanturu kroz koju će Mark, poznatiji kao Klinac Normalac, proći sa svojim drugarima, poznatiji kao Supergubitnici.
Neću vam otkrivati šta se i kako desilo (ono kad Mark uđe u Mašinu senki…)

😉

ali vam mogu reći da je na kraju poenta veoma jasna:
niko vam ne može ukrasti moći kao što su hrabrost, duhovitost, upornost, istrajnost, oštroumnost, preciznost, …

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: http://maminovreme.org/2020/12/klinac-normalac-3/?cn-reloaded=1

Autorka teksta: Manuela Kamikovski

Kucica-300x300.png

Teodor, 10 godina: „Kada izlazi Kućica 39?” Uskoro, kažem. „To si mi rekla i juče.”

Tatu-i-Patu-400-x-400.png

Elena, 5 godina (kažemo joj da izabere najsmešniju reč od ponuđenih; sluša i počinje da se smeje): „Braaaabonjaaaak. Ja i ne znam šta je to, ali smeeešno je. A šta je pundravac? A dodole? A hoklica? A Gargamel?”

Untitled-1-400-x-400.png

Iva, 11 godina: „A da li vi znate od Valijamsa, da li su ti njegovi učitelji stvarni?” Kažemo da se nadamo da ih je izmislio. „Pa ne može baš sve tako da ih izmisli, mora da nekog takvog i poznaje.”