Lovci na oblake, Aleks Širer i blonde

Lovci na oblake dopali su se Jeleni. Čitala ih je i utiske podelila s pratiocima na instagramu.

Jedna divna i maštovita priča o odrastanju, očekuje vas na stranicama knjige „Lovci na oblake” Aleksa Širera. Sinospis priče ne govori mnogo toga, te preporučujem da ovoj knjizi pružite šansu.
Priča je smeštena u čudnom svetu, potpuno drugačijem od našeg. Dok kroz knjigu pratimo dečaka Kristijena, kroz njegova razmišljanja shvatamo da njegov i naš svet ipak nisu toliko strani, nego su jedan isti. Kristijenov svet je smešten u daleku budućnost, nskon što je Zemlja preživela kataklizmu… Planeta je razbijena na bezbroj sitnih ostrva, koja plutaju i lebde u atmosferi, dovoljno gustoj i teškoj da ih održava u tom stanju. Okeana, mora, jezera i reka više nema, vode više nema. Lovci na oblake, ti večiti nomadi, izopšteni iz društva, živote provode u brodovima koji jezde nebom, u potrazi za oblacima. Nebo dele sa nebeskim fokama, ajkulama, meduzama, kitovima, piratima… Kristijen upoznaje devojčicu Dženin sa ožiljcima na licu i u njemu se rađa želja da se otisne „morima vazduha”…

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/CD4WVJrJ6mG/

Autorka teksta: Jelena Stojanović

Kucica-300x300.png

Teodor, 10 godina: „Kada izlazi Kućica 39?” Uskoro, kažem. „To si mi rekla i juče.”

Tatu-i-Patu-400-x-400.png

Elena, 5 godina (kažemo joj da izabere najsmešniju reč od ponuđenih; sluša i počinje da se smeje): „Braaaabonjaaaak. Ja i ne znam šta je to, ali smeeešno je. A šta je pundravac? A dodole? A hoklica? A Gargamel?”

Untitled-1-400-x-400.png

Iva, 11 godina: „A da li vi znate od Valijamsa, da li su ti njegovi učitelji stvarni?” Kažemo da se nadamo da ih je izmislio. „Pa ne može baš sve tako da ih izmisli, mora da nekog takvog i poznaje.”