Lovci na oblake, Aleks Širer i blonde

Lovci na oblake dopali su se Jeleni. Čitala ih je i utiske podelila s pratiocima na instagramu.

Jedna divna i maštovita priča o odrastanju, očekuje vas na stranicama knjige „Lovci na oblake” Aleksa Širera. Sinospis priče ne govori mnogo toga, te preporučujem da ovoj knjizi pružite šansu.
Priča je smeštena u čudnom svetu, potpuno drugačijem od našeg. Dok kroz knjigu pratimo dečaka Kristijena, kroz njegova razmišljanja shvatamo da njegov i naš svet ipak nisu toliko strani, nego su jedan isti. Kristijenov svet je smešten u daleku budućnost, nskon što je Zemlja preživela kataklizmu… Planeta je razbijena na bezbroj sitnih ostrva, koja plutaju i lebde u atmosferi, dovoljno gustoj i teškoj da ih održava u tom stanju. Okeana, mora, jezera i reka više nema, vode više nema. Lovci na oblake, ti večiti nomadi, izopšteni iz društva, živote provode u brodovima koji jezde nebom, u potrazi za oblacima. Nebo dele sa nebeskim fokama, ajkulama, meduzama, kitovima, piratima… Kristijen upoznaje devojčicu Dženin sa ožiljcima na licu i u njemu se rađa želja da se otisne „morima vazduha”…

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/CD4WVJrJ6mG/

Autorka teksta: Jelena Stojanović

Untitled-design-36.png

„Pročitao sam u Veseloj anatomiji ono o sinesteziji, a mi smo to učili iz srpskog.”

Veljko, 15
Untitled-design-35.png

„Je l’ znaš ti da je Dejvid Valijams i sudija u Britain’s got talent?” „A je l’ znaš ti da je Markus Rašford i pisac?”

Nikola, 11
Untitled-design-34.png

„A zašto ima 💩 na knjizi?” „Zato što je to priča o nastanku kakice.” „Mamaaa, teta je rekla kakica, a ti meni ne daš da kažem.”

Teodora, 4
Phone: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, YUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd