Lovci na oblake, Aleks Širer i blonde

Lovci na oblake dopali su se Jeleni. Čitala ih je i utiske podelila s pratiocima na instagramu.

Jedna divna i maštovita priča o odrastanju, očekuje vas na stranicama knjige „Lovci na oblake” Aleksa Širera. Sinospis priče ne govori mnogo toga, te preporučujem da ovoj knjizi pružite šansu.
Priča je smeštena u čudnom svetu, potpuno drugačijem od našeg. Dok kroz knjigu pratimo dečaka Kristijena, kroz njegova razmišljanja shvatamo da njegov i naš svet ipak nisu toliko strani, nego su jedan isti. Kristijenov svet je smešten u daleku budućnost, nskon što je Zemlja preživela kataklizmu… Planeta je razbijena na bezbroj sitnih ostrva, koja plutaju i lebde u atmosferi, dovoljno gustoj i teškoj da ih održava u tom stanju. Okeana, mora, jezera i reka više nema, vode više nema. Lovci na oblake, ti večiti nomadi, izopšteni iz društva, živote provode u brodovima koji jezde nebom, u potrazi za oblacima. Nebo dele sa nebeskim fokama, ajkulama, meduzama, kitovima, piratima… Kristijen upoznaje devojčicu Dženin sa ožiljcima na licu i u njemu se rađa želja da se otisne „morima vazduha”…

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/CD4WVJrJ6mG/

Autorka teksta: Jelena Stojanović

Untitled-1-400-x-400.png

Anđela, 17 godina: „Imam nastavnicu likovnog kojoj bih tako rado poklonila ovu knjigu. Ali ću onda imati keca do kraja godine.”

knjiga95-400.png

Dejan, 10 godina, prelistava Užasnu tetku: ,,Kako je tetka užasna, kad su sve tetke dobre”, ova nije dobra, kažemo, ,,jadno to dete s takvom tetkom.”

najgora_deca_na_svetu3.png

Boris, 10 godina: „Pročitao sam u Malom Zabavniku da Valijams nije napisao četvrti deo Najgore dece na svetu. Baš sam se razočarao. A da ga vi pitate da to ipak napiše, vi ga poznajete.”