Kućica na drvetu u Holandiji

Kućica na drvetu od 13 i Kućica na drvetu od 26 spratova je duetsko delo Endija Grifitsa i Terija Dentona. Jedna mama ovdašnja, sa trenutnim prebivalištem u Holandiji, pročitala je prvu knjigu i zaljubila se toliko da je iznašla način da do nje, preko sveta, otputuje i drugi deo. I pisala je o tome na blogu Čarapice.

„Prvo smo se ludo smejali. Onda smo ih čitali iznova i iznova. Onda smo počeli da se šalimo, maštamo, crtamo i pišemo svoje knjige. Inspirisale su nas da prvi put u životu napišemo pismo autorima. Podstakle su nas na samostalno čitanje jer “aman ne mogu više samo da ti čitam, čitaj malo sam”, a on nestrpljiv da se vrati u svet knjige. Ako mene pitate, ocena pet od pet.”

https://www.instagram.com/p/CFXm_mFJ3dP/

„Ako pitate neke druge roditelje, možda će vam reći da ovakve knjige kvare decu. Zašto i na koji način, pisala sam vam na blogu.”

Ukoliko želite da pročitate tekst na blogu, kliknite na link: https://www.carapice.com/kucica-na-drvetu-od-13-spratova-beg-za-roditelje-i-decu/

Valja napomenuti da je dete iz priče pisalo Endiju, čak u Australiju. I da je od njega dobilo odgovor! I crtež! I bilo presrećno!

Autorka teksta: Jasmina Katinski

Untitled-design-36.png

„Pročitao sam u Veseloj anatomiji ono o sinesteziji, a mi smo to učili iz srpskog.”

Veljko, 15
Untitled-design-35.png

„Je l’ znaš ti da je Dejvid Valijams i sudija u Britain’s got talent?” „A je l’ znaš ti da je Markus Rašford i pisac?”

Nikola, 11
Untitled-design-34.png

„A zašto ima 💩 na knjizi?” „Zato što je to priča o nastanku kakice.” „Mamaaa, teta je rekla kakica, a ti meni ne daš da kažem.”

Teodora, 4
Phone: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, YUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd