Kućica na drvetu u Holandiji

Kućica na drvetu od 13 i Kućica na drvetu od 26 spratova je duetsko delo Endija Grifitsa i Terija Dentona. Jedna mama ovdašnja, sa trenutnim prebivalištem u Holandiji, pročitala je prvu knjigu i zaljubila se toliko da je iznašla način da do nje, preko sveta, otputuje i drugi deo. I pisala je o tome na blogu Čarapice.

„Prvo smo se ludo smejali. Onda smo ih čitali iznova i iznova. Onda smo počeli da se šalimo, maštamo, crtamo i pišemo svoje knjige. Inspirisale su nas da prvi put u životu napišemo pismo autorima. Podstakle su nas na samostalno čitanje jer “aman ne mogu više samo da ti čitam, čitaj malo sam”, a on nestrpljiv da se vrati u svet knjige. Ako mene pitate, ocena pet od pet.”

https://www.instagram.com/p/CFXm_mFJ3dP/

„Ako pitate neke druge roditelje, možda će vam reći da ovakve knjige kvare decu. Zašto i na koji način, pisala sam vam na blogu.”

Ukoliko želite da pročitate tekst na blogu, kliknite na link: https://www.carapice.com/kucica-na-drvetu-od-13-spratova-beg-za-roditelje-i-decu/

Valja napomenuti da je dete iz priče pisalo Endiju, čak u Australiju. I da je od njega dobilo odgovor! I crtež! I bilo presrećno!

Autorka teksta: Jasmina Katinski

Kucica-300x300.png

Teodor, 10 godina: „Kada izlazi Kućica 39?” Uskoro, kažem. „To si mi rekla i juče.”

Tatu-i-Patu-400-x-400.png

Elena, 5 godina (kažemo joj da izabere najsmešniju reč od ponuđenih; sluša i počinje da se smeje): „Braaaabonjaaaak. Ja i ne znam šta je to, ali smeeešno je. A šta je pundravac? A dodole? A hoklica? A Gargamel?”

Untitled-1-400-x-400.png

Iva, 11 godina: „A da li vi znate od Valijamsa, da li su ti njegovi učitelji stvarni?” Kažemo da se nadamo da ih je izmislio. „Pa ne može baš sve tako da ih izmisli, mora da nekog takvog i poznaje.”