Kuća Baba Jage u biblioteci

Kuća Baba Jage postoji u ruskim bajkama. U nju zalaze duše koje treba da pređu na drugu stranu, na poslednju večeru koju im Baba Jaga priprema.  Tu se duše prisećaju svih prošlih događaja, malih, velikih, svih ljudi koji su bojili dane. Svih pogrešaka i dobro učinjenih stvari. I treba da se odluče za jedno, jedino, najvrednije iskustvo/naučenu lekciju/emociju koju će iz ovog poneti u naredni život.

                                                                  

Ne čini se kao lak posao.

I vrlo je važno pročitati ovu knjigu, još je važnije da ti pristigne u pravom uzrastu, što ranijem, kako bi već kao tinejdžer znao na koje stvari u životu valja trođiti vreme i reči, šta je zaista važno, a šta nije uopšte.

°Dok sam aktivno učila ruski jezik, čitala sam o kulturi Rusije, pa sam imala priliku da čitam o ruskoj senzaciji kuće na pilećim nogama u kojoj živi strašna Baba Jaga. Spisateljica Sofi Anderson je predatavila Baba Jagu na jedan poseban način u ovoj knjizi 😊

🐣Ova knjiga me je baš opustila i zabavila. Autorka je maestralno obradila temu i pružila nam pravu avanturu. Stil pisanja je jako lagan, font odgovarajuć, pa sam za kratko vreme završila knjigu. Uživala sam čitajući je. Sve je opisano slikovito, pa sam imala osećaj da se sa Marinkom šunjam kako ne bih probudila kuću i molim vranu Džeka da me ne oda Baba Jagi. Ovde je Baba Jaga predstavljena kao jako brižna baka koja brine o svojoj unuci Marinki, čiji su roditelji umrli dok je bila beba. Dakle, baba Jaga je baka za poželeti.

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/CHU39_Fgqqk/?igshid=v83nsochk3ad

Autorka teksta: Jovana Simić

Kucica-300x300.png

Teodor, 10 godina: „Kada izlazi Kućica 39?” Uskoro, kažem. „To si mi rekla i juče.”

Tatu-i-Patu-400-x-400.png

Elena, 5 godina (kažemo joj da izabere najsmešniju reč od ponuđenih; sluša i počinje da se smeje): „Braaaabonjaaaak. Ja i ne znam šta je to, ali smeeešno je. A šta je pundravac? A dodole? A hoklica? A Gargamel?”

Untitled-1-400-x-400.png

Iva, 11 godina: „A da li vi znate od Valijamsa, da li su ti njegovi učitelji stvarni?” Kažemo da se nadamo da ih je izmislio. „Pa ne može baš sve tako da ih izmisli, mora da nekog takvog i poznaje.”