Knjige i magija i Zver iz palate

Knjige i magija idu uvek zajedno. Jedna Katarina je dokaz za to. Nju je omađijala Zver iz Bakingemske palate Dejvida Valijamsa. Katarina je tinejdžerka koja voli da čita i da prikaze, sudove, komentare, iznosi na svojoj instagram stranici @books.and.magiic.

Dejvid Valijams joj do ove knjige nije bio poznat. Nije znala šta da očekuje. Nije znala kojim stilom se služi Valijams. Nije znala ni za humor, bez obzira na ozbiljnost tema kojima se bavi, ovog puta mogućom apokaliptičnom vizijom sveta za stotinu godina od danas, ili barem Velike Britanije, ukoliko se nešto ne preduzme i neko ne pobuni.

Nije znala kako je moguće da knjiga za decu bude toliko obimna i kako to da deca ne pobegnu u strahu od nje, nego mu se, naprotiv, iznova i iznova vraćaju.

Knjige i magija, dakle, zaista idu zajedno.

„Prva pročitana knjiga u 2021. 🥰
🎀Moram da priznam da me je iznenadilo zašto knjiga “namenjena deci” ima ovako obiman broj strana, sve dok nisam videla font i predivne ilustracije kojima je ispunjena. Ali, nemojte da vas to uplaši jer je na tim stranicama ispisana jedna posebna priča.
🎀Dvanaestogodišnji princ Alfred nas vodi u nezaboravu avanturu, smeštenu u dalekoj budućnosti : Engleska već 50.godina nije videla svetlost, ljudi na ulicama gladuju, a on je u svom dvorcu zatvoren bez dozvole da ga napusti.
Šta će uraditi kada kraljicu zatoče a kralja hipnotišu? – pa moraće sam da spasi svoje kraljevstvo.
🎀Priča je zabavna, opuštajuća i brzo se čita, naročito ukoliko, kao i ja, sada nemate dovoljno vremena zbog ispitnog roka😂”

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/CJssanSgTXZ/?igshid=1rfg0aniv8lx

Autorka teksta: Katarina Pavlović

hajde-da-brojimo-zajedno-400.png

Jelisaveta, 4 godine: „A šta će žabi ova rupa?”, da te bolje vidi kažemo, „a nemoj da me i pojede kao Vuk Cvepaku.”

tuga-mamuta400.png

Uroš, 14 godina: „Jeste li vi proverili da taj Kajtek ima samo devet godina? Mnogo su mu pametna pitanja, ja ne znam da li bi mi pala na pamet, a stariji sam.”

Petronela-Jabucica400.png

Veselin, 7 godina: „A da li u toj njenoj kućici ima struje?” (u Petronelinoj jabuci), kažemo da ima i da ona ima i mikser i rernu i lampe, „a da li su njoj svici sijalice?”