Knjiga za dušu – Ostrvo Čuvara oluje

Knjiga za dušu, blog namenjen mladim ljubiteljima čitanja, donosi preporuku za roman Ostrvo Čuvara oluje Ketrin Dojl.

,,U onoj uskomešanoj tišini, Fionu je zabrujalo i zašištalo u ušima. Sad nije mogao da ospori golu istinu. Video ju je i proživeo. Aranmor jeste bio prepun tajni.
I zaista neverovatnih stvari.
Budi hrabar.
Ovo ostrvo krije čaroliju.
Ovo je tvoja pustolovina.
I treba da pronađeš način kako da je proživiš.”


U ovoj avanturi pratimo Taru i Fiona, sestru i brata, koje majka za letnji raspust šalje na tajanstveno ostrvo Aranmor gde živi njihov deda. Tara je presrećna jer tamo za raspust dolazi i njena simpatija Bartli (ovog puta sa sestrom Sofijom) dok bi Fion radije ostao kući i proveo raspust uz konzolu i video igrice. Putovanje i boravak na ostrvu dodatno otežava činjenica da se Tara i Fion bukvalno slažu kao miš i mačka, odakle i potiče niz komičnih scena koje će vas slatko nasmejati i možda podsetiti kako ste se vi koškali sa vašom braćom/sestrama u detinjstvu.
Komični deo prestaje kada kroz niz situacija saznajemo da je tajanstveno ostrvo, na neki način, živo i često se kroz vizije obraća Fionu. Zašto baš njemu? Koja je uloga njegovog dede kao Čuvara oluje i šta predstavljaju tajanstvene sveće koje ispunjavaju dedinu kolibu?

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.facebook.com/booksforsoul92/photos/a.174044306425244/813882695774732/?type=3&theater

Autor teksta: Marko Jovanović

Kucica-300x300.png

Teodor, 10 godina: „Kada izlazi Kućica 39?” Uskoro, kažem. „To si mi rekla i juče.”

Tatu-i-Patu-400-x-400.png

Elena, 5 godina (kažemo joj da izabere najsmešniju reč od ponuđenih; sluša i počinje da se smeje): „Braaaabonjaaaak. Ja i ne znam šta je to, ali smeeešno je. A šta je pundravac? A dodole? A hoklica? A Gargamel?”

Untitled-1-400-x-400.png

Iva, 11 godina: „A da li vi znate od Valijamsa, da li su ti njegovi učitelji stvarni?” Kažemo da se nadamo da ih je izmislio. „Pa ne može baš sve tako da ih izmisli, mora da nekog takvog i poznaje.”