Knjiga za dušu – Ostrvo Čuvara oluje

Knjiga za dušu, blog namenjen mladim ljubiteljima čitanja, donosi preporuku za roman Ostrvo Čuvara oluje Ketrin Dojl.

,,U onoj uskomešanoj tišini, Fionu je zabrujalo i zašištalo u ušima. Sad nije mogao da ospori golu istinu. Video ju je i proživeo. Aranmor jeste bio prepun tajni.
I zaista neverovatnih stvari.
Budi hrabar.
Ovo ostrvo krije čaroliju.
Ovo je tvoja pustolovina.
I treba da pronađeš način kako da je proživiš.”


U ovoj avanturi pratimo Taru i Fiona, sestru i brata, koje majka za letnji raspust šalje na tajanstveno ostrvo Aranmor gde živi njihov deda. Tara je presrećna jer tamo za raspust dolazi i njena simpatija Bartli (ovog puta sa sestrom Sofijom) dok bi Fion radije ostao kući i proveo raspust uz konzolu i video igrice. Putovanje i boravak na ostrvu dodatno otežava činjenica da se Tara i Fion bukvalno slažu kao miš i mačka, odakle i potiče niz komičnih scena koje će vas slatko nasmejati i možda podsetiti kako ste se vi koškali sa vašom braćom/sestrama u detinjstvu.
Komični deo prestaje kada kroz niz situacija saznajemo da je tajanstveno ostrvo, na neki način, živo i često se kroz vizije obraća Fionu. Zašto baš njemu? Koja je uloga njegovog dede kao Čuvara oluje i šta predstavljaju tajanstvene sveće koje ispunjavaju dedinu kolibu?

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.facebook.com/booksforsoul92/photos/a.174044306425244/813882695774732/?type=3&theater

Autor teksta: Marko Jovanović

Untitled-1-400-x-400.png

Anđela, 17 godina: „Imam nastavnicu likovnog kojoj bih tako rado poklonila ovu knjigu. Ali ću onda imati keca do kraja godine.”

knjiga95-400.png

Dejan, 10 godina, prelistava Užasnu tetku: ,,Kako je tetka užasna, kad su sve tetke dobre”, ova nije dobra, kažemo, ,,jadno to dete s takvom tetkom.”

najgora_deca_na_svetu3.png

Boris, 10 godina: „Pročitao sam u Malom Zabavniku da Valijams nije napisao četvrti deo Najgore dece na svetu. Baš sam se razočarao. A da ga vi pitate da to ipak napiše, vi ga poznajete.”