Knjiga za dušu – Ostrvo Čuvara oluje

Knjiga za dušu, blog namenjen mladim ljubiteljima čitanja, donosi preporuku za roman Ostrvo Čuvara oluje Ketrin Dojl.

,,U onoj uskomešanoj tišini, Fionu je zabrujalo i zašištalo u ušima. Sad nije mogao da ospori golu istinu. Video ju je i proživeo. Aranmor jeste bio prepun tajni.
I zaista neverovatnih stvari.
Budi hrabar.
Ovo ostrvo krije čaroliju.
Ovo je tvoja pustolovina.
I treba da pronađeš način kako da je proživiš.”


U ovoj avanturi pratimo Taru i Fiona, sestru i brata, koje majka za letnji raspust šalje na tajanstveno ostrvo Aranmor gde živi njihov deda. Tara je presrećna jer tamo za raspust dolazi i njena simpatija Bartli (ovog puta sa sestrom Sofijom) dok bi Fion radije ostao kući i proveo raspust uz konzolu i video igrice. Putovanje i boravak na ostrvu dodatno otežava činjenica da se Tara i Fion bukvalno slažu kao miš i mačka, odakle i potiče niz komičnih scena koje će vas slatko nasmejati i možda podsetiti kako ste se vi koškali sa vašom braćom/sestrama u detinjstvu.
Komični deo prestaje kada kroz niz situacija saznajemo da je tajanstveno ostrvo, na neki način, živo i često se kroz vizije obraća Fionu. Zašto baš njemu? Koja je uloga njegovog dede kao Čuvara oluje i šta predstavljaju tajanstvene sveće koje ispunjavaju dedinu kolibu?

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.facebook.com/booksforsoul92/photos/a.174044306425244/813882695774732/?type=3&theater

Autor teksta: Marko Jovanović

Untitled-design-36.png

„Pročitao sam u Veseloj anatomiji ono o sinesteziji, a mi smo to učili iz srpskog.”

Veljko, 15
Untitled-design-35.png

„Je l’ znaš ti da je Dejvid Valijams i sudija u Britain’s got talent?” „A je l’ znaš ti da je Markus Rašford i pisac?”

Nikola, 11
Untitled-design-34.png

„A zašto ima 💩 na knjizi?” „Zato što je to priča o nastanku kakice.” „Mamaaa, teta je rekla kakica, a ti meni ne daš da kažem.”

Teodora, 4
Phone: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, YUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd