Knjiga za dušu – Ostrvo Čuvara oluje

Knjiga za dušu, blog namenjen mladim ljubiteljima čitanja, donosi preporuku za roman Ostrvo Čuvara oluje Ketrin Dojl.

,,U onoj uskomešanoj tišini, Fionu je zabrujalo i zašištalo u ušima. Sad nije mogao da ospori golu istinu. Video ju je i proživeo. Aranmor jeste bio prepun tajni.
I zaista neverovatnih stvari.
Budi hrabar.
Ovo ostrvo krije čaroliju.
Ovo je tvoja pustolovina.
I treba da pronađeš način kako da je proživiš.”


U ovoj avanturi pratimo Taru i Fiona, sestru i brata, koje majka za letnji raspust šalje na tajanstveno ostrvo Aranmor gde živi njihov deda. Tara je presrećna jer tamo za raspust dolazi i njena simpatija Bartli (ovog puta sa sestrom Sofijom) dok bi Fion radije ostao kući i proveo raspust uz konzolu i video igrice. Putovanje i boravak na ostrvu dodatno otežava činjenica da se Tara i Fion bukvalno slažu kao miš i mačka, odakle i potiče niz komičnih scena koje će vas slatko nasmejati i možda podsetiti kako ste se vi koškali sa vašom braćom/sestrama u detinjstvu.
Komični deo prestaje kada kroz niz situacija saznajemo da je tajanstveno ostrvo, na neki način, živo i često se kroz vizije obraća Fionu. Zašto baš njemu? Koja je uloga njegovog dede kao Čuvara oluje i šta predstavljaju tajanstvene sveće koje ispunjavaju dedinu kolibu?

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.facebook.com/booksforsoul92/photos/a.174044306425244/813882695774732/?type=3&theater

Autor teksta: Marko Jovanović

vuk_koji_je_ispao_z_knjige.png

Sanja, 4: ,,Znam ovu devojčicu s vukom, to je CrvenPAKA.”

Besmrtno-srce-600x600.png

Vuk, 12 godina (razgovor s tatom): ,,Ova knjiga se zove kao onaj film što ga mama voli”. ,,Ne, to je Hrabro srce”. ,,Aaa, ovo je Beskrajno srce.” ,,Ne, ovo je Besmrtno srce.”

akvamarin-thumbnail.png

,,Da li bi volela da možeš da dišeš u svemiru ili pod vodom?” (pita Teo mamu) ,,Pod vodom. Onda bih mogla da upoznam Sahu.”