Knjiga za dušu i Druga kuća

Knjiga za dušu, sajt koji promoviše čitanje, ima nov tekst. O jednoj knjizi koja nije naše novo izdanje, ali jeste omađijala čitaoca. Onog istog koji piše tekstove na blogu i instagramu.

                                                                

 

Drugari, prenosim vam Olujinu ispovest:
„Zdravo Marko, ja sam Oluja i imam dvanaest godina. Pomalo sam nestašan i često zbog toga sebe dovedem u neprilike. Šta ću, takvog sam duha.
Znam da ćeš na kraju knjige biti tužan i poželećeš da zaboraviš moju priču, svestan sam da je teskobna. Siguran sam i da nisi do sada upoznao tragičnijeg mladog junaka od mene. Ali moraš da preneseš svojim prijateljima moju ispovest. Zbog Indije, zbog mame i tate, zbog Tarje, Rona i Jana, zbog svih odbačenih, poniženih, zastrašivanih i ismevanih. Zbog svih nas koji smo samo želeli da budemo slobodni. Ispričaj priču o Drugoj kući…”

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/CEWxLE8g_W0/?igshid=1i7pxj2cpqinp

Autor teksta: Marko Jovanović

Kucica-300x300.png

Teodor, 10 godina: „Kada izlazi Kućica 39?” Uskoro, kažem. „To si mi rekla i juče.”

Tatu-i-Patu-400-x-400.png

Elena, 5 godina (kažemo joj da izabere najsmešniju reč od ponuđenih; sluša i počinje da se smeje): „Braaaabonjaaaak. Ja i ne znam šta je to, ali smeeešno je. A šta je pundravac? A dodole? A hoklica? A Gargamel?”

Untitled-1-400-x-400.png

Iva, 11 godina: „A da li vi znate od Valijamsa, da li su ti njegovi učitelji stvarni?” Kažemo da se nadamo da ih je izmislio. „Pa ne može baš sve tako da ih izmisli, mora da nekog takvog i poznaje.”