Knjiga za dušu i Druga kuća

Knjiga za dušu, sajt koji promoviše čitanje, ima nov tekst. O jednoj knjizi koja nije naše novo izdanje, ali jeste omađijala čitaoca. Onog istog koji piše tekstove na blogu i instagramu.

                                                                

 

Drugari, prenosim vam Olujinu ispovest:
„Zdravo Marko, ja sam Oluja i imam dvanaest godina. Pomalo sam nestašan i često zbog toga sebe dovedem u neprilike. Šta ću, takvog sam duha.
Znam da ćeš na kraju knjige biti tužan i poželećeš da zaboraviš moju priču, svestan sam da je teskobna. Siguran sam i da nisi do sada upoznao tragičnijeg mladog junaka od mene. Ali moraš da preneseš svojim prijateljima moju ispovest. Zbog Indije, zbog mame i tate, zbog Tarje, Rona i Jana, zbog svih odbačenih, poniženih, zastrašivanih i ismevanih. Zbog svih nas koji smo samo želeli da budemo slobodni. Ispričaj priču o Drugoj kući…”

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/CEWxLE8g_W0/?igshid=1i7pxj2cpqinp

Autor teksta: Marko Jovanović

Untitled-1-400-x-400.png

Anđela, 17 godina: „Imam nastavnicu likovnog kojoj bih tako rado poklonila ovu knjigu. Ali ću onda imati keca do kraja godine.”

knjiga95-400.png

Dejan, 10 godina, prelistava Užasnu tetku: ,,Kako je tetka užasna, kad su sve tetke dobre”, ova nije dobra, kažemo, ,,jadno to dete s takvom tetkom.”

najgora_deca_na_svetu3.png

Boris, 10 godina: „Pročitao sam u Malom Zabavniku da Valijams nije napisao četvrti deo Najgore dece na svetu. Baš sam se razočarao. A da ga vi pitate da to ipak napiše, vi ga poznajete.”