Knjiga za dušu – Akvamarin

Knjiga za dušu je lični blog mladog ljubitelja knjige i čitanja, koji nam donosi svoje viđenje romana Akvamarin Andreasa Ešbaha.

Društvo je tehnološki napredovalo, a genetski inženjering, digitalna tehnologija i modernizam su zavladali najvećim delom sveta. Međutim, postoje i gradovi poput Modre luke (mesto gde smeštena radnja romana) čiji stanovnici neguju takozvani “neotradicionalizam” čime od sebe maksimalno odbijaju uticaj modernizacije, a posebno genetsko manipulisanje koje je u ostatku sveta uzelo maha.🔬
Naša junakinja Saha je hibrid. Pola čovek, a pola morski “stvor” jer moze da diše pod vodom. To nije njena krivica, ona slučajno otkriva da je bila predmet genetskog eksperimenta. Ukoliko bi njena tajna bila otkrivena, vlasti Modre luke bi je proterali u izgnanstvo. Ali nju more vuče sebi. Ono je njen drugi dom. Ona se u njemu oseća živom, dok u školi biva tretirana kao otpadnik jer je siromašna i neatraktivna.

Na klackalici između istraživanja prošlosti i svog porekla, i pokušaja da se prilagodi normalnom životu u Modroj luci, ona traga za svojim mestom u društvu. Ili je možda njeno mesto u podvodnom svetu?
.
Znate da volim futurističke priče, tako da je ovaj roman za mene bio prava poslastica.💙 Saha je dopadljiva protagonistkinja, a i ostali likovi (posebno njen najbolji prijatelj) su zanimljivi i dobro razrađeni.

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.facebook.com/booksforsoul92/photos/a.174044306425244/828842054278796/?type=3&theater

Autor teksta: Marko Jovanović

✏RECENZIJA ✏.Kada sam krenuo sa čitanjem romana Akvamarin, mislio sam da će biti još jedna klasična YA avantura sa…

Posted by Knjiga za dušu on Subota, 07. mart 2020.

Kucica-300x300.png

Teodor, 10 godina: „Kada izlazi Kućica 39?” Uskoro, kažem. „To si mi rekla i juče.”

Tatu-i-Patu-400-x-400.png

Elena, 5 godina (kažemo joj da izabere najsmešniju reč od ponuđenih; sluša i počinje da se smeje): „Braaaabonjaaaak. Ja i ne znam šta je to, ali smeeešno je. A šta je pundravac? A dodole? A hoklica? A Gargamel?”

Untitled-1-400-x-400.png

Iva, 11 godina: „A da li vi znate od Valijamsa, da li su ti njegovi učitelji stvarni?” Kažemo da se nadamo da ih je izmislio. „Pa ne može baš sve tako da ih izmisli, mora da nekog takvog i poznaje.”