Knjiga za dušu – Akvamarin

Knjiga za dušu je lični blog mladog ljubitelja knjige i čitanja, koji nam donosi svoje viđenje romana Akvamarin Andreasa Ešbaha.

Društvo je tehnološki napredovalo, a genetski inženjering, digitalna tehnologija i modernizam su zavladali najvećim delom sveta. Međutim, postoje i gradovi poput Modre luke (mesto gde smeštena radnja romana) čiji stanovnici neguju takozvani “neotradicionalizam” čime od sebe maksimalno odbijaju uticaj modernizacije, a posebno genetsko manipulisanje koje je u ostatku sveta uzelo maha.🔬
Naša junakinja Saha je hibrid. Pola čovek, a pola morski “stvor” jer moze da diše pod vodom. To nije njena krivica, ona slučajno otkriva da je bila predmet genetskog eksperimenta. Ukoliko bi njena tajna bila otkrivena, vlasti Modre luke bi je proterali u izgnanstvo. Ali nju more vuče sebi. Ono je njen drugi dom. Ona se u njemu oseća živom, dok u školi biva tretirana kao otpadnik jer je siromašna i neatraktivna.

Na klackalici između istraživanja prošlosti i svog porekla, i pokušaja da se prilagodi normalnom životu u Modroj luci, ona traga za svojim mestom u društvu. Ili je možda njeno mesto u podvodnom svetu?
.
Znate da volim futurističke priče, tako da je ovaj roman za mene bio prava poslastica.💙 Saha je dopadljiva protagonistkinja, a i ostali likovi (posebno njen najbolji prijatelj) su zanimljivi i dobro razrađeni.

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.facebook.com/booksforsoul92/photos/a.174044306425244/828842054278796/?type=3&theater

Autor teksta: Marko Jovanović

✏RECENZIJA ✏.Kada sam krenuo sa čitanjem romana Akvamarin, mislio sam da će biti još jedna klasična YA avantura sa…

Posted by Knjiga za dušu on Субота, 07. март 2020.

Untitled-design-36.png

„Pročitao sam u Veseloj anatomiji ono o sinesteziji, a mi smo to učili iz srpskog.”

Veljko, 15
Untitled-design-35.png

„Je l’ znaš ti da je Dejvid Valijams i sudija u Britain’s got talent?” „A je l’ znaš ti da je Markus Rašford i pisac?”

Nikola, 11
Untitled-design-34.png

„A zašto ima 💩 na knjizi?” „Zato što je to priča o nastanku kakice.” „Mamaaa, teta je rekla kakica, a ti meni ne daš da kažem.”

Teodora, 4
Phone: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, YUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd