Kako žive zmajevi?

Kako žive zmajevi, zanimalo je sve u vrtiću Plavi zvončići.

Pročitali su knjigu i živopisno je predstavili.

Pred nama je jedan od klasika književnosti za decu, poljske spisateljice Beate Кrupske (sa ilustracijama Zbignjeva Larve) iz 1987. godine. Ova knjiga je pre dve godine prvi put prevedena na srpski jezik, u izdanju izdavačke kuće ProPolis Books.

Tada sam i nabavila knjigu. Moj sin je imao tri godine, a negde oko druge smo počeli da se uspavljujemo čitanjem. Obično su to bile knjige sa više slika, a manje teksta, iz kojih je moglo da se razvije nekoliko dodatnih priča, ili da se menja ton čitanja koji bi sledio detetov ulazak u carstvo snova. Međutim, knjiga Slike iz života zmajeva nam je pružila i neke nove perspektive – čitali smo je sa obostranim uživanjem, a Vivi je neprestano tražio još. U mesecima koji su usledili postao je veoma isključiv – čitali smo samo o avanturama ovih simpatičnih zmajeva. To nam je, ujedno, bio i prvi sustret sa romanom za decu, koji je, za divno čudo, držao pažnju nestrpljivog trogodišnjaka.

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://plavizvoncici.rs/kako-zive-zmajevi/

Autorka teksta: Milena Ilić Mladenović

vuk_koji_je_ispao_z_knjige.png

Đole, 4 godine: ,,Neću Malu Princezu, ja perem ruke, hoću Vuka, on ima dinosauruse.”

Tandrčak-za-sajt.png

Marko, sedam i po godina, govori tati koja dela Valijamsa mu fale preko telefona: ,,Andrmolja. Tučak. Različak…”, mi: ,,Tandrčak”, on:,,E taj.”

ogledalo_g_grimsa.png

Maša, 15 godina (riđokosa): ,,Ona što ima riđu kosu i što je menjala svet iza ogledala, je l’ postoji nastavak, šta je bilo kad je porasla?”