Gryffindorbookaholic predlaže

Gryffindorbookaholic krije iza sebe jednu Anju koja je pročitala knjigu Lovci na oblake Aleksa Širera i zdušno predlaže vršnjacima da urade isto.

Ovako kaže Anja:

„A opet, nije meni nedostajalo hrabrosti da krenem na to putovanje. Samo mi je falila hrabrost da pitam mogu li da pođem. Čudno je kako je ponekad lakše delati nego govoriti. Pomislio bi čovek da bi trebalo biti upravo suprotno…

• Ne možeš živog čoveka uhvatiti tako, niti ga možeš iz oblaka pretvoriti u vodu. Ali možeš od njega načiniti sebi prijatelja, jednostavno tako što ćeš mu dozvoliti da bude to što jeste.

~ Ako ste željni tople priče, smelih avantura, smeha, možda i pokoje suze onda ova knjiga definitivno treba da se nađe na vašoj tbr listi!

~ U svetu gde ribe i kitovi paraju nebom, gde je izvorska voda privilegija i odlika bogatih, gde nema okeana ili kontinenata već lebdećih ostrva, stanuju lovci na oblake. Smeli otpadnici i avanturisti sa ukrasnim ožiljcima preko lica, koji su dovoljno hrabri da se upuste u blovidbe nebom u potrazi za vodom. Za sve ostale oni su autsajderi i propalice, zato je i najbolje držati se podalje od njih. Možda ipak ne za sve…”

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/CEWKZxsgPKW/?igshid=12hx16osu5lce

Autorka teksta: Anja Ćuk

Untitled-1-400-x-400.png

Anđela, 17 godina: „Imam nastavnicu likovnog kojoj bih tako rado poklonila ovu knjigu. Ali ću onda imati keca do kraja godine.”

knjiga95-400.png

Dejan, 10 godina, prelistava Užasnu tetku: ,,Kako je tetka užasna, kad su sve tetke dobre”, ova nije dobra, kažemo, ,,jadno to dete s takvom tetkom.”

najgora_deca_na_svetu3.png

Boris, 10 godina: „Pročitao sam u Malom Zabavniku da Valijams nije napisao četvrti deo Najgore dece na svetu. Baš sam se razočarao. A da ga vi pitate da to ipak napiše, vi ga poznajete.”