Duša traži svoju knjigu, kaže Marko

Duša se krije u jednom nazivu bloga. I u jednom citatu koji je autor bloga rešio da citira. Referišući na knjigu Ratnici duge Gabrijelea Klime.

Veli Marko ovako: „Da li „ti“ veruješ da duša postoji, u boga, ili uopšte ne veruješ, Time, to nije bitno. Svaka stvar je inače deo svega što predstavlja ovaj svet i ima uticaj na njegov tok. Promeni jednu malu stvar i promenićeš tok sveta, promeni tok sveta i promenićeš svaku, i najmanju stvar.”
🌈
Ratnike duge preporučujem svim ljubiteljima pomorskih avantura i priča zasnovanim na istinitim događajima, a naročito događaja koji se tiču borbe za očuvanje životne sredine. Uz avanturistički i filantropski deo priče upoznaćete i jednog dečaka koji stavlja sve svoje na kocku zarad ostvarenja višeg cilja, i naoružan odlučnošću i hrabrošću kreće u avanturu i borbu za pravdu kao mali David protiv Golijata. Dečaka koji nužno odrasta u mladića vrednog svakog poštovanja i vrednovanja od strane okoline. Upoznajemo i neke starije ljude koji pokazuju da nisu odrasli, koji su dozvolili da ih slabosti nadvladaju ne mareći za štetu koju nanose najbližima. Saznaćemo da odrastanje nije vezano za godine, već za karaktere. Neki nužno odrastu brzo, neki svojim prirodnim tokom, a neki proces odrastanja odnesu sa sobom u grob.

Ostatak teksta pročitajte klikom na: https://www.instagram.com/p/CQwTjjzp6FI/?utm_source=ig_web_copy_link

Autor teksta: Marko Jovanović

Untitled-design-36.png

„Pročitao sam u Veseloj anatomiji ono o sinesteziji, a mi smo to učili iz srpskog.”

Veljko, 15
Untitled-design-35.png

„Je l’ znaš ti da je Dejvid Valijams i sudija u Britain’s got talent?” „A je l’ znaš ti da je Markus Rašford i pisac?”

Nikola, 11
Untitled-design-34.png

„A zašto ima 💩 na knjizi?” „Zato što je to priča o nastanku kakice.” „Mamaaa, teta je rekla kakica, a ti meni ne daš da kažem.”

Teodora, 4