Dnevnik obične mame

Dnevnik obične mame je na instagramu. Jedna mama čita svom detetu i komentariše pročitano.

Pročitala je i knjigu Mala Princeza – Neću da perem ruke.

I rekla:

Najpre cu reci nesto o samom autoru Toniju Rosu danas osamdesetogodisnjaku koji ima vise nego bogatu karijeru. Dobitnik brojnih prestiznih nagrada, ilustrator i pisac knjiga za decu od kojih su neke kao sto je MALA PRINCEZA danas poznate i na malim ekranima. Medjutim ja bih se bazirala na ediciji SLIKOVNICA u izdanju @propolis_books koje sa malo reci i zivopisnim ilustracijama obradjuju teme detinjstva. U saradnji sa izdavackom kucom zelim da vam predstavim samo deo ilustracija ove knjige i pokazem kako tema jedne knjige “Necu da perem ruke”, moze biti podsticaj za brojne druge teme o kojima mozete razgovarati sa decom.

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/tv/CBNQhqHjoS5/?igshid=jxokeuclqapp

Autorka teksta: Irena Dimitrijević

Kucica-300x300.png

Teodor, 10 godina: „Kada izlazi Kućica 39?” Uskoro, kažem. „To si mi rekla i juče.”

Tatu-i-Patu-400-x-400.png

Elena, 5 godina (kažemo joj da izabere najsmešniju reč od ponuđenih; sluša i počinje da se smeje): „Braaaabonjaaaak. Ja i ne znam šta je to, ali smeeešno je. A šta je pundravac? A dodole? A hoklica? A Gargamel?”

Untitled-1-400-x-400.png

Iva, 11 godina: „A da li vi znate od Valijamsa, da li su ti njegovi učitelji stvarni?” Kažemo da se nadamo da ih je izmislio. „Pa ne može baš sve tako da ih izmisli, mora da nekog takvog i poznaje.”