Daleko od savršenstva i Veštica iz bajke

Daleko od savršenstva je drugi roman iz serijala o Valentajnovima, od tri koliko će ih ukupno biti. Svaku priču priča jedna od sestara.

Valentajnovi nisu obična porodica, niti su sestre (i brat) Valentajn obične devojke iz komšiluka. Zapravo, jesu, ali okolnosti u kojima odrastaju su ono što ih izdvaja. Generacijama svi iz porodice su na ovaj ili onaj način upleteni u filmsku industriju. Zvezde Holivuda, dakle.

Neko se od njih snašao i voli to okruženje, neko i nije.

A pogotovo to nije odgovarajuće Fejt Valentajn.

Saveti uz koje odrasta nisu saveti koje želiš da čuješ: budi svoja, ali i pomalo tuđa… Budi zanesena, ali ne očajna… Budi smirena, ali ne dosadna… Budi zabavna, ali neusiljena… I sve tako. I uvek nedovoljno. I uvek pomalo Daleko od savršenstva.

„Ovo je snepčet filter. Ovo nisam ja.
Upravo o tome je ova knjiga. O lažnoj slici koja se svaki dan plasira u medijima. O pogubnom uticaju društvenih mreža i nerealnim lepotnim standardima koji su nam nametnuti.
Porodica Valentajn ima sve: ugled, slavu i bogatstvo. Zato uvek mora paziti kako se predstavlja u medijima. Fejt ima besprekoran instagram profil, popularnog dečka, markiranu garderobu i izrežiran zivot. Sve sto je potrebno za uspeh. Ali njoj je muka od laži, samo želi da bude obična.
Muka joj je od paparaca, napamet naučenih odgovora i večitog skrivanja sebe. Svaki dan ustaje, duboko uzdahne i trudi se da potisne samu sebe. “Osmeh, lepo ponašanje, budi fina, budi profinjena, budi elegantna, budi ženstvena.” I tako svaki dan u beskonačnoj agoniji. Hoće li Fejt uspeti da izađe iz začaranog kruga?”

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/CFw06rOJD8X/?igshid=118ucky76v4o8

Autorka teksta: Dragana Martinović

Untitled-design-36.png

„Pročitao sam u Veseloj anatomiji ono o sinesteziji, a mi smo to učili iz srpskog.”

Veljko, 15
Untitled-design-35.png

„Je l’ znaš ti da je Dejvid Valijams i sudija u Britain’s got talent?” „A je l’ znaš ti da je Markus Rašford i pisac?”

Nikola, 11
Untitled-design-34.png

„A zašto ima 💩 na knjizi?” „Zato što je to priča o nastanku kakice.” „Mamaaa, teta je rekla kakica, a ti meni ne daš da kažem.”

Teodora, 4
Phone: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, YUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd