Čudnovata pričaonica i @adri.doing.things

Čudnovata pričaonica i njeni stanari oduševili su Adrijanu. Adrijana je velika, kao, nije za dečje knjige. Njena ćerka je mala, ne može još da čita sama. I zato čita Adrijana. I onda o tome obaveštava drugarice mame, upućuje, predlaže, preporučuje.

„Da li je normalno da odrasla osoba ooovoooliko odlepi za knjigom za decu? 😍

Pa kako i ne bih kad je apsolutno fantastična! Tatu i Patu su dva živahna čovečuljka koji nas vode kroz šest bajki… I ne samo to! Oni nam pre svakog početka daju uputstvo kako da čitamo bajku koja sledi i na taj način doprinesemo celokupnom doživljaju. Tako imamo jednu izuuuzetno brzu priču sa životinjama koju moramo da pročitamo razgovetno najbrže što možemo, drugu u koju ubacujemo smešnu reč po izboru u naznačene delove u rečenici (tako se meni cela bajka vrtela oko BRABONJKA🤭), treću u kojoj jednom od likova moramo dodeliti francuski izgovor i tako dalje i tako dalje… 🤪

Čudnovata pričaonica ima ideju koja je sama po sebi genijalna, ali tu su i nesvakidašnje ilustracije koje definitivno izlaze iz okvira slatkastih dečijih crteža, drugačije su, vesele i šarene, a zatim i toliko zabavan i neopterećujući tekst da mislim da će se i ona deca koja nemaju strpljenja za slušanje priča maksimalno zainteresovati. Naravno, morate primeniti sva upustva!” 

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/CKCgfxfpMIN/

Autorka teksta: Adrijana Jevtić

hajde-da-brojimo-zajedno-400.png

Jelisaveta, 4 godine: „A šta će žabi ova rupa?”, da te bolje vidi kažemo, „a nemoj da me i pojede kao Vuk Cvepaku.”

tuga-mamuta400.png

Uroš, 14 godina: „Jeste li vi proverili da taj Kajtek ima samo devet godina? Mnogo su mu pametna pitanja, ja ne znam da li bi mi pala na pamet, a stariji sam.”

Petronela-Jabucica400.png

Veselin, 7 godina: „A da li u toj njenoj kućici ima struje?” (u Petronelinoj jabuci), kažemo da ima i da ona ima i mikser i rernu i lampe, „a da li su njoj svici sijalice?”