Čudnovata pričaonica i @adri.doing.things

Čudnovata pričaonica i njeni stanari oduševili su Adrijanu. Adrijana je velika, kao, nije za dečje knjige. Njena ćerka je mala, ne može još da čita sama. I zato čita Adrijana. I onda o tome obaveštava drugarice mame, upućuje, predlaže, preporučuje.

„Da li je normalno da odrasla osoba ooovoooliko odlepi za knjigom za decu? 😍

Pa kako i ne bih kad je apsolutno fantastična! Tatu i Patu su dva živahna čovečuljka koji nas vode kroz šest bajki… I ne samo to! Oni nam pre svakog početka daju uputstvo kako da čitamo bajku koja sledi i na taj način doprinesemo celokupnom doživljaju. Tako imamo jednu izuuuzetno brzu priču sa životinjama koju moramo da pročitamo razgovetno najbrže što možemo, drugu u koju ubacujemo smešnu reč po izboru u naznačene delove u rečenici (tako se meni cela bajka vrtela oko BRABONJKA🤭), treću u kojoj jednom od likova moramo dodeliti francuski izgovor i tako dalje i tako dalje… 🤪

Čudnovata pričaonica ima ideju koja je sama po sebi genijalna, ali tu su i nesvakidašnje ilustracije koje definitivno izlaze iz okvira slatkastih dečijih crteža, drugačije su, vesele i šarene, a zatim i toliko zabavan i neopterećujući tekst da mislim da će se i ona deca koja nemaju strpljenja za slušanje priča maksimalno zainteresovati. Naravno, morate primeniti sva upustva!” 

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/CKCgfxfpMIN/

Autorka teksta: Adrijana Jevtić

Kucica-300x300.png

Teodor, 10 godina: „Kada izlazi Kućica 39?” Uskoro, kažem. „To si mi rekla i juče.”

Tatu-i-Patu-400-x-400.png

Elena, 5 godina (kažemo joj da izabere najsmešniju reč od ponuđenih; sluša i počinje da se smeje): „Braaaabonjaaaak. Ja i ne znam šta je to, ali smeeešno je. A šta je pundravac? A dodole? A hoklica? A Gargamel?”

Untitled-1-400-x-400.png

Iva, 11 godina: „A da li vi znate od Valijamsa, da li su ti njegovi učitelji stvarni?” Kažemo da se nadamo da ih je izmislio. „Pa ne može baš sve tako da ih izmisli, mora da nekog takvog i poznaje.”