Čudnovata pričaonica i @adri.doing.things

Čudnovata pričaonica i njeni stanari oduševili su Adrijanu. Adrijana je velika, kao, nije za dečje knjige. Njena ćerka je mala, ne može još da čita sama. I zato čita Adrijana. I onda o tome obaveštava drugarice mame, upućuje, predlaže, preporučuje.

„Da li je normalno da odrasla osoba ooovoooliko odlepi za knjigom za decu? 😍

Pa kako i ne bih kad je apsolutno fantastična! Tatu i Patu su dva živahna čovečuljka koji nas vode kroz šest bajki… I ne samo to! Oni nam pre svakog početka daju uputstvo kako da čitamo bajku koja sledi i na taj način doprinesemo celokupnom doživljaju. Tako imamo jednu izuuuzetno brzu priču sa životinjama koju moramo da pročitamo razgovetno najbrže što možemo, drugu u koju ubacujemo smešnu reč po izboru u naznačene delove u rečenici (tako se meni cela bajka vrtela oko BRABONJKA🤭), treću u kojoj jednom od likova moramo dodeliti francuski izgovor i tako dalje i tako dalje… 🤪

Čudnovata pričaonica ima ideju koja je sama po sebi genijalna, ali tu su i nesvakidašnje ilustracije koje definitivno izlaze iz okvira slatkastih dečijih crteža, drugačije su, vesele i šarene, a zatim i toliko zabavan i neopterećujući tekst da mislim da će se i ona deca koja nemaju strpljenja za slušanje priča maksimalno zainteresovati. Naravno, morate primeniti sva upustva!” 

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/CKCgfxfpMIN/

Autorka teksta: Adrijana Jevtić

Untitled-design-36.png

„Pročitao sam u Veseloj anatomiji ono o sinesteziji, a mi smo to učili iz srpskog.”

Veljko, 15
Untitled-design-35.png

„Je l’ znaš ti da je Dejvid Valijams i sudija u Britain’s got talent?” „A je l’ znaš ti da je Markus Rašford i pisac?”

Nikola, 11
Untitled-design-34.png

„A zašto ima 💩 na knjizi?” „Zato što je to priča o nastanku kakice.” „Mamaaa, teta je rekla kakica, a ti meni ne daš da kažem.”

Teodora, 4
Phone: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, YUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd