Ćerka čarobnica i blonde.loves.books.

Ćerka čarobnica Dorote Terakovske bila je nalik zakopanom blagu jednoj Jeleni. Knjiga izdata u više tiraža, vrlo voljena i čitana, bila je „must read” i nije stala s potragom dok je nije pronašla. 🙂

                                                                    

Ovako ju je Jelena doživela:

Polako se bliži najlepše doba godine. Svi tražimo malčice čarolije i magije. A ona je svuda oko nas. Ja je najviše pronalazim u knjigama, i čarobnim pričama. Priznajem da o poljskoj spisateljici Doroti Terakovskoj nisam čula. Listajući sinospise starijih @propolis_books izdanja, njene knjige su me osvojile na prvu. I morala sam sve da ih imam. I da krenem sa čitanjem. Toliko su me privlačile da sam sve drugo ostavila po strani i uplovila u svet, tako poznat, a tako opet drugačiji.

Ako očekujete priču prepunu obrta, napetosti, neočekivanog – nećete je dobiti.

Ali, ako bez predrasuda uplovite u toplu i mekanu priču – uživaćete. Ja jesam. I opet ću, jednog dana. Da vas moje reči ne prevare, priča ima i svoje teške, čak i surove momente. Ali mislim da su bili neophodni.

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/CIWNOg5pk8N/

Autorka teksta:

Kucica-300x300.png

Teodor, 10 godina: „Kada izlazi Kućica 39?” Uskoro, kažem. „To si mi rekla i juče.”

Tatu-i-Patu-400-x-400.png

Elena, 5 godina (kažemo joj da izabere najsmešniju reč od ponuđenih; sluša i počinje da se smeje): „Braaaabonjaaaak. Ja i ne znam šta je to, ali smeeešno je. A šta je pundravac? A dodole? A hoklica? A Gargamel?”

Untitled-1-400-x-400.png

Iva, 11 godina: „A da li vi znate od Valijamsa, da li su ti njegovi učitelji stvarni?” Kažemo da se nadamo da ih je izmislio. „Pa ne može baš sve tako da ih izmisli, mora da nekog takvog i poznaje.”