Baka gangster i bookworm

Baka gangster otputovala je u Kragujevac. U ruke jednoj Mariji, koja ima četrnaest godina. Obožava da čita, a pročitano da preporuči prijateljima na instagramu.

Upoznajte jedanaestogodišnjeg Bena i njegovu baku – međunarodnu kradljivicu dragulja! Budite deo smešne, dirljive i na momente tužne avanture, u kojoj Valijams mudro podseća da to što su neki ljudi stari, nipošto ne znači da nisu vodili zanimljive živote. Učestvujte u uzbudljivoj policijskoj helikopterskoj poteri i saznajte u kakvoj su vezi baka, joga, mentol-bombone, engleska kraljica i njene gaćice sa printom engleske zastave.

  • Benovi roditelji ludi su za modernim plesom i petkom su satima prikovani za TV ekran i „Zvezde plešu“. Baka, kao i većina drugih, ima sedu kosu, veštačke zube, slušni aparat, pleteni džemper, zarozane čarape, korišćenu maramicu koja viri iz džepa, dlačice na bradi i… Punu kutiju dragulja u kutiji za kekse! Benova baka je baka gangster. Međunarodna kradljivica dragulja! Uskoro će Ben otkriti da njegova baka i nije tako dosadna kako se njemu činilo, da ume da priča divne priče jednakom veštinom kojom pasionirano rešava ukrštenice i da smrad kupusa i nije nepodnošljiv kad voliš tog nekog ko smrdi na kupus.
  • Ah, šta reći o ovoj knjizi, osim DIVNO!

Predivna priča o baki i dečaku Benu. Ben je običan dečak, koji petkom uveče mora da spava kod bake. On za nju u početku misli da je dosadna obična starica. Da smrdi na kupus i koja po ceo dan rešava ukrštenice, jer joj je televezior već dvadeset godina pokvaren. U početku Ben mrzi petak, jer taj dan ide kod bake, ali posle jedva čeka da dodje petak kako bi mu baka pričala sve njene dogodovštine i kako bi ukrali ono što baki nije nikad uspevalo, dragulje engleske kraljice.

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/CIlwtUSAqP-/

Autorka teksta: Marija Đorđević

Kucica-300x300.png

Teodor, 10 godina: „Kada izlazi Kućica 39?” Uskoro, kažem. „To si mi rekla i juče.”

Tatu-i-Patu-400-x-400.png

Elena, 5 godina (kažemo joj da izabere najsmešniju reč od ponuđenih; sluša i počinje da se smeje): „Braaaabonjaaaak. Ja i ne znam šta je to, ali smeeešno je. A šta je pundravac? A dodole? A hoklica? A Gargamel?”

Untitled-1-400-x-400.png

Iva, 11 godina: „A da li vi znate od Valijamsa, da li su ti njegovi učitelji stvarni?” Kažemo da se nadamo da ih je izmislio. „Pa ne može baš sve tako da ih izmisli, mora da nekog takvog i poznaje.”