Baka gangster i bookworm

Baka gangster otputovala je u Kragujevac. U ruke jednoj Mariji, koja ima četrnaest godina. Obožava da čita, a pročitano da preporuči prijateljima na instagramu.

Upoznajte jedanaestogodišnjeg Bena i njegovu baku – međunarodnu kradljivicu dragulja! Budite deo smešne, dirljive i na momente tužne avanture, u kojoj Valijams mudro podseća da to što su neki ljudi stari, nipošto ne znači da nisu vodili zanimljive živote. Učestvujte u uzbudljivoj policijskoj helikopterskoj poteri i saznajte u kakvoj su vezi baka, joga, mentol-bombone, engleska kraljica i njene gaćice sa printom engleske zastave.

  • Benovi roditelji ludi su za modernim plesom i petkom su satima prikovani za TV ekran i „Zvezde plešu“. Baka, kao i većina drugih, ima sedu kosu, veštačke zube, slušni aparat, pleteni džemper, zarozane čarape, korišćenu maramicu koja viri iz džepa, dlačice na bradi i… Punu kutiju dragulja u kutiji za kekse! Benova baka je baka gangster. Međunarodna kradljivica dragulja! Uskoro će Ben otkriti da njegova baka i nije tako dosadna kako se njemu činilo, da ume da priča divne priče jednakom veštinom kojom pasionirano rešava ukrštenice i da smrad kupusa i nije nepodnošljiv kad voliš tog nekog ko smrdi na kupus.
  • Ah, šta reći o ovoj knjizi, osim DIVNO!

Predivna priča o baki i dečaku Benu. Ben je običan dečak, koji petkom uveče mora da spava kod bake. On za nju u početku misli da je dosadna obična starica. Da smrdi na kupus i koja po ceo dan rešava ukrštenice, jer joj je televezior već dvadeset godina pokvaren. U početku Ben mrzi petak, jer taj dan ide kod bake, ali posle jedva čeka da dodje petak kako bi mu baka pričala sve njene dogodovštine i kako bi ukrali ono što baki nije nikad uspevalo, dragulje engleske kraljice.

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/CIlwtUSAqP-/

Autorka teksta: Marija Đorđević

Untitled-design-36.png

„Pročitao sam u Veseloj anatomiji ono o sinesteziji, a mi smo to učili iz srpskog.”

Veljko, 15
Untitled-design-35.png

„Je l’ znaš ti da je Dejvid Valijams i sudija u Britain’s got talent?” „A je l’ znaš ti da je Markus Rašford i pisac?”

Nikola, 11
Untitled-design-34.png

„A zašto ima 💩 na knjizi?” „Zato što je to priča o nastanku kakice.” „Mamaaa, teta je rekla kakica, a ti meni ne daš da kažem.”

Teodora, 4
Phone: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, YUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd