Vučko je tužan, kaže adri.doing.things

Vučko je tužan, kaže jedna Adrijana. Zašto je tužan? Mogli bismo da ispričamo ponešto o životu u čoporu, o drugim vukovima, o šumi. Ali, nećemo mi, Andrijana će.

Pa, evo zašto:

„Bliži se dan kada mali vuk Vučko treba da krene u školu i to ne u bilo kakvu već u pravu pravcatu školu za vukove. Tata i mama su ushićeni, ali Vučko je tužan. Pa zašto on ne bi išao u tu običnu, pravu školu koje se njegovi roditelji groze? Tamo bi naučio da računa pa bi mogao da broji zvezde. Tamo bi naučio da čita pa bi mogao da sazna šta se to zapravo krije iza šarenih slika koje razgleda u slikovnicama. Tamo bi naučio da piše pa bi mogao da šalje pisma baki i deki. Međutim, tata Vučina i mama Vučinela su istrajni u svojoj želji i ranom zorom ga vode u srce šume, u najmračniji kutak gde čuči ova grrrozna škola u kojoj učenike podučavaju kako da zavijaju, da neuredno jedu, da love plen i ono najbitnije u njihovim očima – kako da budu nevaspitani. Da li će se Vučko snaći ili će se ipak izboriti da ide u pravu školu sa drugim šumskim životinjicama? 🥺”

Ostatak teksta pročitajte klikom na: https://www.instagram.com/p/COuYeqSpTOC/

Autorka teksta: Adrijana Jevtić

Untitled-design-36.png

„Pročitao sam u Veseloj anatomiji ono o sinesteziji, a mi smo to učili iz srpskog.”

Veljko, 15
Untitled-design-35.png

„Je l’ znaš ti da je Dejvid Valijams i sudija u Britain’s got talent?” „A je l’ znaš ti da je Markus Rašford i pisac?”

Nikola, 11
Untitled-design-34.png

„A zašto ima 💩 na knjizi?” „Zato što je to priča o nastanku kakice.” „Mamaaa, teta je rekla kakica, a ti meni ne daš da kažem.”

Teodora, 4