Veštica i Zvezda ili najodraslija bajka

Veštica iz bajke voli da čita i onda – ne otrovnu jabuku, nego prikaz knjige ponudi na dar.

Pročitala je „najodrasliju priču za decu”.

  

Ovako kaže jedna veštičica:

Zamislite kraljevstvo u kome je sve harmonično. Nema zla i svuda je mir. Pitate se kako? Čuva ga Sjajna Zvezda, blistavi meteor. Ali jednog dana ona je nestala – ukradena. Čitavo kraljevstvo je u opasnosti! Nešto mora da se preduzme!
Opasan zadatak istrage na sebe preuzimaju Luda i Princeza. Duo koji izgleda kao da nema ni najmanje šanse da uspe. Ali ne dajte se zavarati, oni imaju notes (da zapisuju tragove i moguće osumnjičene), oštar um i veliko srce. Daće sve od sebe. Ali da li će uspeti?
Ovo je najodraslija priča za decu koju sam imala prilike da pročitam. Savršeno su uklopljene bajka i krimi priča i ako je to ono što volite, nećete biti razočarani. Čudnjikava je i verujte mi na reč da ništa slično niste čitali. Ilustracije savršeno prate tok radnje i sigurno su jedne od lepših koje sam imala priliku da vidim.
Zakoračite u kraljevstvo i upoznajte jednu usamljenu malu Princezu i neustrašivog Ludu. Naučiće vas da niko nije suviše mali da bi spasio dan, da je lukavstvo jače od mača i da uvek treba ostati otvorenog uma.”

Ostatak teksta možete pročitati klikom na link: https://www.instagram.com/p/CGsFugUpH7t/?igshid=35emp6i47c9q

Autorka teksta: Dragana Martinović

Kucica-300x300.png

Teodor, 10 godina: „Kada izlazi Kućica 39?” Uskoro, kažem. „To si mi rekla i juče.”

Tatu-i-Patu-400-x-400.png

Elena, 5 godina (kažemo joj da izabere najsmešniju reč od ponuđenih; sluša i počinje da se smeje): „Braaaabonjaaaak. Ja i ne znam šta je to, ali smeeešno je. A šta je pundravac? A dodole? A hoklica? A Gargamel?”

Untitled-1-400-x-400.png

Iva, 11 godina: „A da li vi znate od Valijamsa, da li su ti njegovi učitelji stvarni?” Kažemo da se nadamo da ih je izmislio. „Pa ne može baš sve tako da ih izmisli, mora da nekog takvog i poznaje.”