Veštica i Zvezda ili najodraslija bajka

Veštica iz bajke voli da čita i onda – ne otrovnu jabuku, nego prikaz knjige ponudi na dar.

Pročitala je „najodrasliju priču za decu”.

  

Ovako kaže jedna veštičica:

Zamislite kraljevstvo u kome je sve harmonično. Nema zla i svuda je mir. Pitate se kako? Čuva ga Sjajna Zvezda, blistavi meteor. Ali jednog dana ona je nestala – ukradena. Čitavo kraljevstvo je u opasnosti! Nešto mora da se preduzme!
Opasan zadatak istrage na sebe preuzimaju Luda i Princeza. Duo koji izgleda kao da nema ni najmanje šanse da uspe. Ali ne dajte se zavarati, oni imaju notes (da zapisuju tragove i moguće osumnjičene), oštar um i veliko srce. Daće sve od sebe. Ali da li će uspeti?
Ovo je najodraslija priča za decu koju sam imala prilike da pročitam. Savršeno su uklopljene bajka i krimi priča i ako je to ono što volite, nećete biti razočarani. Čudnjikava je i verujte mi na reč da ništa slično niste čitali. Ilustracije savršeno prate tok radnje i sigurno su jedne od lepših koje sam imala priliku da vidim.
Zakoračite u kraljevstvo i upoznajte jednu usamljenu malu Princezu i neustrašivog Ludu. Naučiće vas da niko nije suviše mali da bi spasio dan, da je lukavstvo jače od mača i da uvek treba ostati otvorenog uma.”

Ostatak teksta možete pročitati klikom na link: https://www.instagram.com/p/CGsFugUpH7t/?igshid=35emp6i47c9q

Autorka teksta: Dragana Martinović

Untitled-design-36.png

„Pročitao sam u Veseloj anatomiji ono o sinesteziji, a mi smo to učili iz srpskog.”

Veljko, 15
Untitled-design-35.png

„Je l’ znaš ti da je Dejvid Valijams i sudija u Britain’s got talent?” „A je l’ znaš ti da je Markus Rašford i pisac?”

Nikola, 11
Untitled-design-34.png

„A zašto ima 💩 na knjizi?” „Zato što je to priča o nastanku kakice.” „Mamaaa, teta je rekla kakica, a ti meni ne daš da kažem.”

Teodora, 4
Phone: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, YUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd