Veoma gladna gusenica

Preporuka za čitanje jedne četvorostruke mame:

Pred nama je knjiga koja je svrstana na listu najboljih knjiga za decu ikada. Pred nama je knjiga koja je istovremeno toliko jednostavna i ima toliko slojeva i nivoa razumevanja. Pred nama je knjiga koju sam već dugo želela da uvrstim u našu kućnu biblioteku. Pred nama je knjiga u kojoj uživa cela porodica.

“Veoma gladna gusenica” Erika Karla u izdanju Propolus Books je antologijski primerak knjige za decu. U opisu ove knjige kada je potražite na sajtovima knjižara piše sledeće: “Bio jednom jedan dečji pisac koji se u dokolici igrao bušačem za papir. Rupe su ga podsetile na crva, crv na knjiškog crva i rodio se Vili crv. Ali urednica ovog pisca bila je mišljenja da zeleni crv nije dopadljivi protagonista, pa je predložila gusenicu. A pisac je uzviknuo:”Leptir!” i tako je sve počelo! Četrdeset šest godina i trideset miliona prodatih primeraka kasnije, u izdanju na srpskom jeziku! “Veoma gladna gusenica” Erika Karla .”

Meni je potrebno mnogo više reči da bih je dočarala.

Veoma je značajno čitati deci od najranijeg uzrasta. Zato dete treba uvesti u svet knjiga što ranije. Moja deca su takoreći rođena sa knjigama. Još kao malenim bebama sam im čitala, a čim su počeli da hvataju rukama kupovala sam im one mekane i gumene knjige za bebe, potom kartonske i sve po redu.
“Veoma gladna gusenica” je tvrda knjiga manjeg formata, tako da je deci veoma lako da barataju sa njom, okreću stranice, prevrću je.

Izvor: www.3tamama.blogspot.com

Ceo tekst možete naći na sledećem linku:

https://3tamama.blogspot.com/2019/02/veoma-gladna-gusenica.html

Untitled-1-400-x-400.png

Anđela, 17 godina: „Imam nastavnicu likovnog kojoj bih tako rado poklonila ovu knjigu. Ali ću onda imati keca do kraja godine.”

knjiga95-400.png

Dejan, 10 godina, prelistava Užasnu tetku: ,,Kako je tetka užasna, kad su sve tetke dobre”, ova nije dobra, kažemo, ,,jadno to dete s takvom tetkom.”

najgora_deca_na_svetu3.png

Boris, 10 godina: „Pročitao sam u Malom Zabavniku da Valijams nije napisao četvrti deo Najgore dece na svetu. Baš sam se razočarao. A da ga vi pitate da to ipak napiše, vi ga poznajete.”