Valentajnovi – Rođena pod srećnom zvezdom

Valentajnovi – Rođena pod srećnom zvezdom novi je serijal Holi Smejl. Nakon velikog uspeha serijala od šest naslova „Štreberka”, koji je na planetarnom nivou doživeo veliki uspeh, Smejlova je počela novi serijal.

Valentajnovi su poznata i slavna porodica. Slavni su u svetu filma, haraju holivudskom industrijom već pet generacija. tri sestre i brat odrastaju u ogromnoj vili, sa privatnim učiteljima i odsutnim roditeljima. Porodično pravilo zabranjuje svakom Valentajnu izlazak pod svetla reflektora do šesnaestog rođendana.

Ovo je Houpina priča. Houp mašta o ljubavi kao na filmu. Houp misli da je život kao na filmu. Da je sastavljen od kadrova, dobrih uglova rasvete i predviđenog scenarija. I da uvek mora da se završi srećno.

Jednog dana, Houp će upoznati zanimljivog mladića i za kratko vreme pomisliće da je zaljubljena. U tolikoj meri da će zbog njega preleteti okean, tražeći ga. Da li će ono što će tamo zateći biti vredno njene potrage?

Dve sestre i brat tri puna dana neće uopšte primetiti njen izostanak. I tako nadolazimo na priču o tome šta je u životu zaista važno. Novac, slava, privatni učitelji, privatni avioni? Ili bliskost u porodici? Šta je slava za svakog od nas ponaosob? Po čemu želimo da nas pamte? Kakvi su nam prijatelji i veze u životu potrebni, šta od njih očekujemo?

Namera nam je bila da u biblioteci „Čika Jova Zmaj” sa tinejdžerima dođemo do odgovora na ova pitanja.

                                             

Kucica-300x300.png

Teodor, 10 godina: „Kada izlazi Kućica 39?” Uskoro, kažem. „To si mi rekla i juče.”

Tatu-i-Patu-400-x-400.png

Elena, 5 godina (kažemo joj da izabere najsmešniju reč od ponuđenih; sluša i počinje da se smeje): „Braaaabonjaaaak. Ja i ne znam šta je to, ali smeeešno je. A šta je pundravac? A dodole? A hoklica? A Gargamel?”

Untitled-1-400-x-400.png

Iva, 11 godina: „A da li vi znate od Valijamsa, da li su ti njegovi učitelji stvarni?” Kažemo da se nadamo da ih je izmislio. „Pa ne može baš sve tako da ih izmisli, mora da nekog takvog i poznaje.”