Valentajnovi – Rođena pod srećnom zvezdom

Valentajnovi – Rođena pod srećnom zvezdom novi je serijal Holi Smejl. Nakon velikog uspeha serijala od šest naslova „Štreberka”, koji je na planetarnom nivou doživeo veliki uspeh, Smejlova je počela novi serijal.

Valentajnovi su poznata i slavna porodica. Slavni su u svetu filma, haraju holivudskom industrijom već pet generacija. tri sestre i brat odrastaju u ogromnoj vili, sa privatnim učiteljima i odsutnim roditeljima. Porodično pravilo zabranjuje svakom Valentajnu izlazak pod svetla reflektora do šesnaestog rođendana.

Ovo je Houpina priča. Houp mašta o ljubavi kao na filmu. Houp misli da je život kao na filmu. Da je sastavljen od kadrova, dobrih uglova rasvete i predviđenog scenarija. I da uvek mora da se završi srećno.

Jednog dana, Houp će upoznati zanimljivog mladića i za kratko vreme pomisliće da je zaljubljena. U tolikoj meri da će zbog njega preleteti okean, tražeći ga. Da li će ono što će tamo zateći biti vredno njene potrage?

Dve sestre i brat tri puna dana neće uopšte primetiti njen izostanak. I tako nadolazimo na priču o tome šta je u životu zaista važno. Novac, slava, privatni učitelji, privatni avioni? Ili bliskost u porodici? Šta je slava za svakog od nas ponaosob? Po čemu želimo da nas pamte? Kakvi su nam prijatelji i veze u životu potrebni, šta od njih očekujemo?

Namera nam je bila da u biblioteci „Čika Jova Zmaj” sa tinejdžerima dođemo do odgovora na ova pitanja.

                                             

Untitled-1-400-x-400.png

Anđela, 17 godina: „Imam nastavnicu likovnog kojoj bih tako rado poklonila ovu knjigu. Ali ću onda imati keca do kraja godine.”

knjiga95-400.png

Dejan, 10 godina, prelistava Užasnu tetku: ,,Kako je tetka užasna, kad su sve tetke dobre”, ova nije dobra, kažemo, ,,jadno to dete s takvom tetkom.”

najgora_deca_na_svetu3.png

Boris, 10 godina: „Pročitao sam u Malom Zabavniku da Valijams nije napisao četvrti deo Najgore dece na svetu. Baš sam se razočarao. A da ga vi pitate da to ipak napiše, vi ga poznajete.”