Ursula K. le Gvin i Klasični Klasičar

Ursula K. le Gvin je ljubiteljima SF književnosti itekako poznata, kao kreatorka Zemljomorja.

Roman Negde drugde, daleko odavde ne pripada tom žanru, ali mu je Ursula ipak dala svojevrstan omaž i pomenula mape, po kojima je prepoznatljiva.

Kako je previranja unutar dečaka na završnoj godini srednje škole i devojčice istog godišta doživeo neko kome je knjiga i namenjena – njihov vršnjak?

Ovako:

                                                       

Citat koji najbolje opisuje ovu knjigu: “Be a loner. That gives you time to wonder, to search for the truth. Have holy curiosity. Make your life worth living.” – Albert Ajnštajn
“Ponekad se pitam imaju li introverti neki poseban miris, koji prepoznaju samo ekstroverti.”
Da li ste se ikad zapitali zašto neko od vaših poznanika ne izlazi često iz kuće? Siguran sam da znate makar jednu osobu koja je povučena, tiha, ćutljiva i nenametljiva. Vreme koje provode sami ne bi menjali ni za šta na svetu. Često su ismevani i nazivani čudacima, autsajderima i samotnjacima. Takav je i Oven Tomas Grifits, povučeni sedamnaestogodišnjak čiji je san da postane vrhunski naučnik i upiše fakultet svojih snova, ali ne želi da razočara roditelje. Upoznaje Natali Fild, nadarenu muzičarku čija je ogromna želja da postane slavna kompozitorka.

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/CDBwjG1gxHf/

Autor teksta: Uroš Martinović

 

Untitled-1-400-x-400.png

Anđela, 17 godina: „Imam nastavnicu likovnog kojoj bih tako rado poklonila ovu knjigu. Ali ću onda imati keca do kraja godine.”

knjiga95-400.png

Dejan, 10 godina, prelistava Užasnu tetku: ,,Kako je tetka užasna, kad su sve tetke dobre”, ova nije dobra, kažemo, ,,jadno to dete s takvom tetkom.”

najgora_deca_na_svetu3.png

Boris, 10 godina: „Pročitao sam u Malom Zabavniku da Valijams nije napisao četvrti deo Najgore dece na svetu. Baš sam se razočarao. A da ga vi pitate da to ipak napiše, vi ga poznajete.”