Šta mislite kako izgleda knjiga o anatomiji koju je napisao lekar, glumac, scenarista i stend-ap komičar

Verujem da možete zamisliti kako izgledaju udžbenici iz anatomije za srednje medicinske škole i fakultete. U pravu ste… sa puno tekstualnih informacija, komplikovanih crteža i tabela, teško izgovorljivih reči, suvoparne i obimne. Ne zvuči baš primamljivo nekom ko se ne bavi medicinskom naukom, zar ne? 😅 (nekad nije ni nama, ali psssttt ).

A šta mislite kako izgleda knjiga o anatomiji koju je napisao lekar, glumac, scenarista i stend-ap komičar čije su predstave rasprodate i do godinu dana unapred? Ovako impresivna biografija autora već najavljuje nešto malo zanimljivije i kreativnije 🤔 (nadam se da ovo ne čitaju moji profesori. 😬)
E pa, da rasvetlimo misteriju – u pitanju je jedan urnebesno zabavan, beskrajno simpatičan, gotovo na svakoj strani humorističan i nadasve izuzetno edukativan vodič kroz ljudsko telo namenjen svim generacijama čitalaca da se makar okvirno upoznaju sa građom našeg organizma i sa načinima kako on funkcioniše.

Knjiga je podeljena na poglavlja tako da svako od njih obrađuje jedan organ ili sistem organa. Kombinacijom izuzetno kreativnih ilustracija i pažljivo prilagođenog teksta čak i najmlađim čitaocima, i što je najvažnije – osobama kojima je ovo prvi susret sa medicinom, autor objašnjava građu i funkciju tog organa. Pored toga, ostavlja i nekoliko statističkih zanimljivosti koje bi vam mogle biti zanimljive, ali i bolesti tog organa uz često sugerisanje šta da uradimo ukoliko primetimo da nešto nije kako treba.

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/CWEEMx3skVF/?utm_source=ig_web_copy_link

Autorka teksta: Marko Jovanović

Autorka fotografija: Marko Jovanović

Untitled-design-36.png

„Pročitao sam u Veseloj anatomiji ono o sinesteziji, a mi smo to učili iz srpskog.”

Veljko, 15
Untitled-design-35.png

„Je l’ znaš ti da je Dejvid Valijams i sudija u Britain’s got talent?” „A je l’ znaš ti da je Markus Rašford i pisac?”

Nikola, 11
Untitled-design-34.png

„A zašto ima 💩 na knjizi?” „Zato što je to priča o nastanku kakice.” „Mamaaa, teta je rekla kakica, a ti meni ne daš da kažem.”

Teodora, 4
Phone: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, YUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd