Šta mislite kako izgleda knjiga o anatomiji koju je napisao lekar, glumac, scenarista i stend-ap komičar

Verujem da možete zamisliti kako izgledaju udžbenici iz anatomije za srednje medicinske škole i fakultete. U pravu ste… sa puno tekstualnih informacija, komplikovanih crteža i tabela, teško izgovorljivih reči, suvoparne i obimne. Ne zvuči baš primamljivo nekom ko se ne bavi medicinskom naukom, zar ne? 😅 (nekad nije ni nama, ali psssttt ).

A šta mislite kako izgleda knjiga o anatomiji koju je napisao lekar, glumac, scenarista i stend-ap komičar čije su predstave rasprodate i do godinu dana unapred? Ovako impresivna biografija autora već najavljuje nešto malo zanimljivije i kreativnije 🤔 (nadam se da ovo ne čitaju moji profesori. 😬)
E pa, da rasvetlimo misteriju – u pitanju je jedan urnebesno zabavan, beskrajno simpatičan, gotovo na svakoj strani humorističan i nadasve izuzetno edukativan vodič kroz ljudsko telo namenjen svim generacijama čitalaca da se makar okvirno upoznaju sa građom našeg organizma i sa načinima kako on funkcioniše.

Knjiga je podeljena na poglavlja tako da svako od njih obrađuje jedan organ ili sistem organa. Kombinacijom izuzetno kreativnih ilustracija i pažljivo prilagođenog teksta čak i najmlađim čitaocima, i što je najvažnije – osobama kojima je ovo prvi susret sa medicinom, autor objašnjava građu i funkciju tog organa. Pored toga, ostavlja i nekoliko statističkih zanimljivosti koje bi vam mogle biti zanimljive, ali i bolesti tog organa uz često sugerisanje šta da uradimo ukoliko primetimo da nešto nije kako treba.

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/CWEEMx3skVF/?utm_source=ig_web_copy_link

Autorka teksta: Marko Jovanović

Autorka fotografija: Marko Jovanović

Svemirko.png

„Kakve veze ima Svemirko s Trampom?” (Ne znamo, pročitaj.) „Možda je on vanzemaljac, onako riđ.”

Teona, 24 (kupuje za sestru)
Spajdermen.png

„Bilo bi kul da ja mogu da skačem kao Supermen po zgradama. Onda ne bih morao da se guram u prevozu.”

Dušan, 8
Glisa-i-Misa.png

(Kako ti voliš tebi da tepaju, vidiš kako Miša tepa Mici i krofnice i pufnice i smokvice i breskvice…?)

„Ja volim samo da me zovu Lenka.”

Lenka, 6
Phone: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, YUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd