Ratovi veštica i Knjiga za dušu

Ratovi veštica na blogu Knjiga za dušu. Viđenje i preporuka jednog studenta.

Volim da se povremeno latim nekog štiva za mlade jer mi dođe kao idealno opuštanje i rasterećenje posle nekog težeg štiva. Ratovi veštica je ovog puta bio pravi izbor.
Bukvalno sam je ,,slistio” za jedno veče. Neverovatno je koliko su me i radnja i bajkovite ilustracije vukle na čitanje.  Zanoćio sam i u kasno u noć okrenuo poslednju stranicu.
Roman je za uzrast do 12 godina, mada to svakako ne ograničava i starije da uživaju u njemu. Posebno ukoliko vole lagane priče pune čarolija i dobre zabave.

Veja Smaštica je skromna, siromašna devojka kojoj se život menja iz korena kada je u podrumu u kome živi poseti vickasta vila Viki i saopšti joj da je veštica. Šok! Veja posle dužeg ubeđivanja poveruje Viki. One zajedno kroz vodovodnu cev odlaze u čarobni svet Cevozemlje, mesto prebivališta veštica i vila, i to pravo u njegovu prestonicu Blistograd.

Veja otkriva da je ona jedan od takmičara u prestižnom nadmetanju veštica u kom će pobednica nositi titulu glavne veštice, vladarke Cevozemljem. Takmičenje će prenositi televizija. Svi stanovnici Cevozemlja će navijati za svoje favorite. Kako će se Veja snaći pred izazovima koji je čekaju? Ko će biti pobednik u Ratovima veštica?

U različitim bajkama ste verovatno navikli na veštice sa šiljatim šeširima, dugim i krivim bradavičastim nosevima i dronjavim haljinama koje lete na svojim čarobnim metlama. U ovoj knjizi takve su samo one zle, koje su odbegle iz svog sveta u svet ljudi. One kojima su im zbog prolaska kroz vodovodnu cev šeširi postali šiljati, nosevi dobili bradavice zbog štroke u cevima, a haljine se pocepale i ofucale. One su donele zlo deci u svetu ljudi poput prokelja i domaćih zadataka. Skandal! One se tretiraju kao odmetnici.

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://knjigazadusu.blogspot.com/2020/03/prikaz-i-utiske-za-blog-knjiga-za-dusu.html?m=1

Autor teksta: Marko Jovanović

Kucica-300x300.png

Teodor, 10 godina: „Kada izlazi Kućica 39?” Uskoro, kažem. „To si mi rekla i juče.”

Tatu-i-Patu-400-x-400.png

Elena, 5 godina (kažemo joj da izabere najsmešniju reč od ponuđenih; sluša i počinje da se smeje): „Braaaabonjaaaak. Ja i ne znam šta je to, ali smeeešno je. A šta je pundravac? A dodole? A hoklica? A Gargamel?”

Untitled-1-400-x-400.png

Iva, 11 godina: „A da li vi znate od Valijamsa, da li su ti njegovi učitelji stvarni?” Kažemo da se nadamo da ih je izmislio. „Pa ne može baš sve tako da ih izmisli, mora da nekog takvog i poznaje.”