Projekat „Pametno čitanje”

Projekat „Pametno čitanje”

Ovaj projekat već treću godinu zaredom zajedničkim snagama realizuju Propolis Books i Mensa Srbije. Radionice izvodi Dunja Šašić, članica Mense iz Novog Sada. Cilj projekta je dokazivanje činjenice da čitanje na najranijem uzrastu pospešuje inteligenciju. Takođe, da čitanje pospešuje kreativno mišljenje. Zato je drugi deo svake od ovih radionica rezervisan za kreativni rad. U Biblioteci u Sremskoj Mitrovici deca saznala zbog čega je važno prati ruke. I gde sve žive bakterije. I da Mala Princeza nije bila u pravu kad isprva nije htela da pere često ruke. Jer, čestim pranjem ruku sprečavamo bolesti. Ruke se peru: nakon igranja napolju. Nakon igranja sa životinjama. Nakon korišćenja toaleta. Pre jela. Posle jela. Posle kijanja.

Knjigu Mala Princeza – Neću da perem ruke! napisao je i ilustrovao Toni Ros. On je deci poznat iz knjiga Dejvida Valiljamsa. A poznata im je i Mala Princeza iz crtaća. Ona je jedna razmažena, svojeglava devojčica, princeza. O njoj brinu kralj, kraljica, služavka i kuvar. Ima plišanog psa, Gilberta. I, iako često bude po njenom, na kraju usvoji sve što joj govore.

Pametno se čitala Mala Princeza – Neću da perem ruke! u biblioteci Sremske Mitrovice.
Dunja deci pokazala eksperiment i kako izgledaju bakterije, virusi, klice i poganice. Pod lupom. Ali ko bajagi.

Kojih situacija kada je neophodno pranje ruku vi možete da se setite?

Posted by ProPolis Books on Петак, 06. март 2020.

Posted by ProPolis Books on Петак, 06. март 2020.

Posted by ProPolis Books on Петак, 06. март 2020.

vuk_koji_je_ispao_z_knjige.png

Sanja, 4: ,,Znam ovu devojčicu s vukom, to je CrvenPAKA.”

Besmrtno-srce-600x600.png

Vuk, 12 godina (razgovor s tatom): ,,Ova knjiga se zove kao onaj film što ga mama voli”. ,,Ne, to je Hrabro srce”. ,,Aaa, ovo je Beskrajno srce.” ,,Ne, ovo je Besmrtno srce.”

akvamarin-thumbnail.png

,,Da li bi volela da možeš da dišeš u svemiru ili pod vodom?” (pita Teo mamu) ,,Pod vodom. Onda bih mogla da upoznam Sahu.”