Prezentacije naših izdanja

ProPolis Books neguje razvijenu saradnju sa predškolskim obrazovnim ustanovama, osnovnim školama, bibliotekama, centrima za kulturu i drugim obrazovnim institucijama i ustanovama kulture. Sastavni deo te saradnje su i prezentacije izdanja ProPolisPlus Books. Kreativni tim naše kuće za svako novo izdanje kreira različite prezentacije kojima se obraća deci-čitaocima i/ili edukatorima koji naša izdanja koriste u radu sa decom.

Knjiga „Dnevnici čudovišta“ svojevremeno je prezentovana multimedijalnom predstavom pozorišta participacije. Knjige „Zamkovi“, „Istorija“, „Uvrnuta nauka i strava eksperimenti“, „Zadivljujuća umetnost od recikliranog otpada“, „Grčka“, „Egipat“ i „Uskrs“ prezentovane su deci i edukatorima kroz radionice kreativnih rukotvorina i tradicionalnih igara. Deca iz „Zvezdanog gaja“ zajedno sa vaspitačicom Svetlanom Perović pravili su ambijent praistorijskog vremena iz knjige „Jako jako davno“. „Kolumbova mapa“ i „Leonardova paleta“ odigrane su u dečjoj igraonici „Vrt“ kao monodrama glumice Ivane Despotović. Radionicom kreativnog pričanja priča „Ja sam veliki pisac“ predstavljeni su dečji romani. Radionica igre prikazuje knjigu „Priča duga dvanaest meseci“, „Lavirinti“ predstavljaju sva naša izdanja koja se bave lavirintima, „Čudesija sjajna zemlja“ predstavlja Tatu i Patu naslove, dramskom radionicom prezentuje se „Heraklovih dvanaest podviga“ i druge.

Ukoliko naši partneri izraze želju, naš kreativni tim može osmisliti program vezan za određeni naslov ili ediciju, namenjen edukatorima kao inspiracija, proširenje i povezivanje njihovih znanja i iskustva u pristupu radu sa knjigama, na modelu bilo kog od naslova i/ili edicija u izdanju ProPolis Books.

Untitled-design-36.png

„Pročitao sam u Veseloj anatomiji ono o sinesteziji, a mi smo to učili iz srpskog.”

Veljko, 15
Untitled-design-35.png

„Je l’ znaš ti da je Dejvid Valijams i sudija u Britain’s got talent?” „A je l’ znaš ti da je Markus Rašford i pisac?”

Nikola, 11
Untitled-design-34.png

„A zašto ima 💩 na knjizi?” „Zato što je to priča o nastanku kakice.” „Mamaaa, teta je rekla kakica, a ti meni ne daš da kažem.”

Teodora, 4
Phone: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, YUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd