Vuk koji je ispao iz knjige i Moj pedijatar

Vuk koji je ispao iz knjige predstavljen na portalu Moj pedijatar. Portal o zdravlju beba, dece i tinejdžera donosi viđenje vuka.

Ovo je knjiga koja podstiče maštovitost, jer ostavlja mogućnost za postavljanje nebrojenih pitanja. Bez obzira na to da li knjigu čita kreativno dete ili stariji želi da mu produbi imaginaciju, mogućnosti za čitanje, razgovor i skretanja sa glavne teme su brojne.

Zoja je devojčica čija je soba puna polica sa knjigama. I u čijoj sobi živi mačak. Jednog dana, jedna od knjiga pala je na pod, a iz nje je ispao – vuk. U svojoj knjizi neustrašiv i strašan, u ovoj sobi postaje uplašen, jer mu je sve strano i tuđe. I mačak je ogroman! Bežeći od mačka, vuk nasumice odabira knjige u koje će se sakriti. Ali, ni u jednoj nije dobrodošao gost. Svet u koji je upao mnogo je strašniji od sveta iz kog je ispao.

Teraju ga ovčice, jer je došao prerano, teraju ga batleri, jer je u toku bal na dvoru, teraju ga i dinosauri jer je njihov svet opasno mesto. Samo ga jedna devojčica nije oterala. Jedna uplakana devojčica obučena u crveni kaputić, sa crvenom kapuljačom…

Šarmantna slikovnica za postavljanje pitanja i zamišljanje uloga: zašto devojčica ima toliko mnogo knjiga? Zašto je mačak neprijateljski raspoložen prema vuku? U kojim sve pričama živi vuk? Ko se boji vuka i zašto? Gde se izgubio Crvenkapin vuk, zašto se on nije pojavio? Kako se ponašaš kada neko ne želi tvoje prisustvo? Zašto neki ljudi ne prihvataju novopridošlice? Kako u životu pronalaziš svoje mesto? Kako će se završiti ova priča sa Crvenkapom, šta će biti sa vukom koji je bio toliko ljubazan da pomogne uplakanoj devojčici? Da li je vuk izabrao pogrešnu priču ili, menjajući njen kraj, možemo da menjamo sve događaje u životu proistekle iz pogrešnih odluka?

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.mojpedijatar.co.rs/vuk-koji-je-ispao-iz-knjige/

Untitled-design-36.png

„Pročitao sam u Veseloj anatomiji ono o sinesteziji, a mi smo to učili iz srpskog.”

Veljko, 15
Untitled-design-35.png

„Je l’ znaš ti da je Dejvid Valijams i sudija u Britain’s got talent?” „A je l’ znaš ti da je Markus Rašford i pisac?”

Nikola, 11
Untitled-design-34.png

„A zašto ima 💩 na knjizi?” „Zato što je to priča o nastanku kakice.” „Mamaaa, teta je rekla kakica, a ti meni ne daš da kažem.”

Teodora, 4
Phone: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, YUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd