Poslednji klinci u borbi za neko bolje sutra

Poslednji klinci na svetu su se vratili sa novom avanturom. I to zimskom. I to, tamo negde oko Božića. Ali ovog puta priča je nešto drugačija, jer glavni zlikovac nije iz paralelnog univerzuma ili neke sedme dimenzije, nego sa Zemlje.

Družina je i dalje zajedno. Žive, provode se, sređuju zlikovce… Nekada se posvađaju i prepiru, ali nije ništa strašno. Kako je zima možete samo zamisliti njihovu radost kada je pao sneg. Ali i nove ideje kako napakostiti zombijima i lošim momcima. Sneg je postao glavno i osnvno sredstvo napada/odbrane, a scene su postale presmešne. Sve ovo je propraćeno odličnim crtežima, te uživanje je potpuno.

Međutim, pronašli su radio, i društvo je uhvatilo signal drugih ljudi! Zamislite samo kako su se osećali kada su saznali da više nisu sami i da ima još preživelih. Poruka kaže: “Mi smo grupa ljudi koja je preživela apokalipsu čudovišta. Mi smo u Njujorku, smešteni u Kipu slobode. Svi su dobrodošli…”

No, ovo donosi nove nevolje. Novi negativac je negativka! Ona krade Džekovo glavno oružje za ubijanje čudovišta. Besan, povređen i odlučan Džek se zaklinje da će vratiti svoj bodež… Ipak, nije sve tako jednostavno i sve ima kosmičke razmere.

I ovog puta družina je stavljena pred test. Kao i uvek ovo je priča o prijateljstvu, veri, ljubavi, o svakodnevnom sazrevanju kroz borbu za neko bolje sutra.

Možda se nama, odraslima čini da su ove priče naivne, ali deca to ne vide tako. Za mog Kostu ovo malo književno društvo su pravi junaci. Oboje obožavamo ovaj serijal.

Do sad ima napisano 9 knjiga, i 3 dodatne, koje su nastale po uzoru na istoimenu Netflix seriju. Mi je još nismo gledali. Ja još malo čekam, još neku knjigu, a Kosta već skakuće i često pita “Kada ćemo početi da gledamo?!” (Are we there yet?!)

Hvala @propolis_books na ovom savršenstvu 💛 Nadam se nastavcima uskoro.

Autorka fotografije i teksta: Jelena, @blonde.loves.books

Untitled-design-36.png

„Pročitao sam u Veseloj anatomiji ono o sinesteziji, a mi smo to učili iz srpskog.”

Veljko, 15
Untitled-design-35.png

„Je l’ znaš ti da je Dejvid Valijams i sudija u Britain’s got talent?” „A je l’ znaš ti da je Markus Rašford i pisac?”

Nikola, 11
Untitled-design-34.png

„A zašto ima 💩 na knjizi?” „Zato što je to priča o nastanku kakice.” „Mamaaa, teta je rekla kakica, a ti meni ne daš da kažem.”

Teodora, 4
Phone: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, YUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd