Pitanja iz prirode u knjigama

Pitanja poput: ‘kako padaju meteori?’, ‘kako nastaje kiša?’, ‘kako nastaje leptir?’ deci su veoma zanimljiva. Međutim, ono u čemu baš ne uživaju je predugo čekanje da se nešto desi. Na sreću postoje stvari koje im možemo reći kroz knjigu. A iz knjige već to pretvoriti u igru.

Knjiga Zelena gusenica, nudi samostalno listanje/čitanje dece, upoznavanje sa voćem i povrćem, kao i sa insektima i životinjama, i konačno traganje za postankom leptira.

                                                           

Jednostavna igra za decu, kako razvijati čulo ukusa:

Gusenica nije jela voće i povrće i sad je ostalo nama da pojedemo. Iseckajte sve voće i povrće koje želite da koristite u ovoj igri. Ova igra je dobar način, da deca pristanu da probaju nešto što do sad nisu jela. 😉 Kada su deca videla i probala ukuse, sada možete da igrate igru.

Postupak: Recite detetu da zatvori oči. Dete treba da pojede komadić voća/povrća i pogodi šta je pojelo.

Ostatak teksta i predlog igara pročitajte klikom na link:

https://www.igrebeztelefona.rs/post/kako-nastaje-leptir-igre-iz-prirode-razvoj-govora-kroz-igru

Autorka teksta: Milica Milićević

Kucica-300x300.png

Teodor, 10 godina: „Kada izlazi Kućica 39?” Uskoro, kažem. „To si mi rekla i juče.”

Tatu-i-Patu-400-x-400.png

Elena, 5 godina (kažemo joj da izabere najsmešniju reč od ponuđenih; sluša i počinje da se smeje): „Braaaabonjaaaak. Ja i ne znam šta je to, ali smeeešno je. A šta je pundravac? A dodole? A hoklica? A Gargamel?”

Untitled-1-400-x-400.png

Iva, 11 godina: „A da li vi znate od Valijamsa, da li su ti njegovi učitelji stvarni?” Kažemo da se nadamo da ih je izmislio. „Pa ne može baš sve tako da ih izmisli, mora da nekog takvog i poznaje.”