Pitanja iz prirode u knjigama

Pitanja poput: ‘kako padaju meteori?’, ‘kako nastaje kiša?’, ‘kako nastaje leptir?’ deci su veoma zanimljiva. Međutim, ono u čemu baš ne uživaju je predugo čekanje da se nešto desi. Na sreću postoje stvari koje im možemo reći kroz knjigu. A iz knjige već to pretvoriti u igru.

Knjiga Zelena gusenica, nudi samostalno listanje/čitanje dece, upoznavanje sa voćem i povrćem, kao i sa insektima i životinjama, i konačno traganje za postankom leptira.

                                                           

Jednostavna igra za decu, kako razvijati čulo ukusa:

Gusenica nije jela voće i povrće i sad je ostalo nama da pojedemo. Iseckajte sve voće i povrće koje želite da koristite u ovoj igri. Ova igra je dobar način, da deca pristanu da probaju nešto što do sad nisu jela. 😉 Kada su deca videla i probala ukuse, sada možete da igrate igru.

Postupak: Recite detetu da zatvori oči. Dete treba da pojede komadić voća/povrća i pogodi šta je pojelo.

Ostatak teksta i predlog igara pročitajte klikom na link:

https://www.igrebeztelefona.rs/post/kako-nastaje-leptir-igre-iz-prirode-razvoj-govora-kroz-igru

Autorka teksta: Milica Milićević

Untitled-1-400-x-400.png

Anđela, 17 godina: „Imam nastavnicu likovnog kojoj bih tako rado poklonila ovu knjigu. Ali ću onda imati keca do kraja godine.”

knjiga95-400.png

Dejan, 10 godina, prelistava Užasnu tetku: ,,Kako je tetka užasna, kad su sve tetke dobre”, ova nije dobra, kažemo, ,,jadno to dete s takvom tetkom.”

najgora_deca_na_svetu3.png

Boris, 10 godina: „Pročitao sam u Malom Zabavniku da Valijams nije napisao četvrti deo Najgore dece na svetu. Baš sam se razočarao. A da ga vi pitate da to ipak napiše, vi ga poznajete.”