Ovaj prvenac Hane Gold je topla priča o jednom neobičnom prijateljstvu ali i mnogo više od toga.

Ejpril je devojčica koja od malih nogu oseća povezanost sa prirodom zahvaljujući pričama koje su joj pričali roditelji. Kao i njena majka obožava životinje i ima poseban način komunikacije sa njima jer tokom odrastanja uglavnom u samoći naučila je da “sluša srcem a ne ušima”. Naime kada je usled nesreće izgubila majku, Ejpril je nastavio da odgaja otac koga je taj gubitak promenio. Postao je hladan, odsutan duhom i pokušavao je da odagna tugu tako što se preterano posvećivao svom poslu ostavljajući Ejpril da se sama bori sa problemima koje odrastanje donosi.

Kada njen otac dobije posao na Ostrvu medveda u blizini Svalbarda kako bi pratio meteorološke promene, Ejpril se nada da će to biti novi početak za njih dvoje i da će se ponovo zbližiti jer na ostrvu neće biti nikoga osim njih dvoje. I što je najvažnije na ostrvu nema nijednog medveda već neko vreme… Ali da li je baš tako?
Kada je shvatila da njen otac i na tom pustom mestu traži utehu u svom poslu Ejpril odlučuje da se sama upusti u istraživanje ostrva. I na jednoj plaži iznenada nailazi na uplašenog, upadljivo mršavog i izgladnelog belog medveda. Naravno medved je u početku nepoverljiv a ona uplašena ali vremenom polako postaju prijatelji.
Ali otkud medved potpuno sam na tom ostrvu i kako je dospeo tamo?

Ostatak teksta pročitajte klikom na link

Autor teksta: @zvoncicin_knjiski_kutak

Autor slike: @zvoncicin_knjiski_kutak

Untitled-design-36.png

„Pročitao sam u Veseloj anatomiji ono o sinesteziji, a mi smo to učili iz srpskog.”

Veljko, 15
Untitled-design-35.png

„Je l’ znaš ti da je Dejvid Valijams i sudija u Britain’s got talent?” „A je l’ znaš ti da je Markus Rašford i pisac?”

Nikola, 11
Untitled-design-34.png

„A zašto ima 💩 na knjizi?” „Zato što je to priča o nastanku kakice.” „Mamaaa, teta je rekla kakica, a ti meni ne daš da kažem.”

Teodora, 4
Phone: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, YUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd