Ostrvo Čuvara oluje

Ostrvo Čuvara oluje može biti i subjekat jedne knjige. Glavna ličnost romana. Pripovedač.

Može biti i narator, ako neko tako odluči da sebi predstavi roman. Kao Adrijana Jevtić ili @adri.doing.things

                                                               

Dobro došli! Moje ime je Aranmor, ja sam ostrvo i biću vaš domaćin ovih dana. Ukoliko ste se ponadali da ste pobegli od dosadne irske kiše moraću da vas razočaram. Moje raspoloženje je toliko promenljivo da sam stanju da vam pošaljem Sunce, a odmah zatim nezapamćenu nepogodu. Šta da radim – takvo sam kakvo sam. Ne mogu se sad menjati.
Možda izgledam obično na prvi pogled, ali ja nisam kao sva druga ostrva. Otvorite srce i um da osete, a oči da vide sva moja čudesa.
Ako vam, kojim slučajem, bude dosadno potražite starog Malahija. On je moj čuvar i zna sve tajne, vekovima stare. U njegovom domu su skladištene sve oluje i potresi koji su me zadesili.

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/CD6rErXJ4E1/

Autorka teksta: Adrijana Jevtić

 

 

Kucica-300x300.png

Teodor, 10 godina: „Kada izlazi Kućica 39?” Uskoro, kažem. „To si mi rekla i juče.”

Tatu-i-Patu-400-x-400.png

Elena, 5 godina (kažemo joj da izabere najsmešniju reč od ponuđenih; sluša i počinje da se smeje): „Braaaabonjaaaak. Ja i ne znam šta je to, ali smeeešno je. A šta je pundravac? A dodole? A hoklica? A Gargamel?”

Untitled-1-400-x-400.png

Iva, 11 godina: „A da li vi znate od Valijamsa, da li su ti njegovi učitelji stvarni?” Kažemo da se nadamo da ih je izmislio. „Pa ne može baš sve tako da ih izmisli, mora da nekog takvog i poznaje.”