Ostrvo Čuvara oluje, Oblutak

Ostrvo Čuvara oluje je avanturistički roman. Namenjen tinejdžerima. Svima koji vole putovanja, zrno magije, keltske legende.

Fion i Tara su brat i sestra. Njihova majka se ne oseća dobro i oni moraju neko vreme, tokom raspusta, da odu kod deke. Nijedno se tome ne raduje. Misle da je deka usamljenik. Čudak. osobenjak, u najmanju ruku. Dedina kuća je stara i prepuna sveća. A sveće imaju imena. I to je ono što je Fionu najčudnije u celoj kući.

Deca upoznaju lokalce i počinju da se navikavaju na život na ostrvu. Najčudnije iskustvo desiće se Fionu, koji će videti da se pod njegovim koracima ostrvo menja, kao da oživljava. I shvatiće da mu je utisak ispravan. ostrvo bira svog čuvara, Čuvara oluje, jednom u generaciji. Čuvar Oluje zadužen je da vlada prirodnim moćima ostrva i štiti ga od neprijatelja. Nadolazeća oluja nagoveštava meštanima da se bliži novi izbor. Ali uz oluju stiže i mračni glas negde iz dubine zemlje. Oslobađa se sve više probuđene mračne čarolije.

Jedan drevni sukob čeka da bude okončan.

Sveće su u ovom romanu gotovo glavni likovi. Imaju imena. Svaka je posvećena jednoj osobi ili konkretnom događaju. I imaju čudesnu moć, koja se Fionu otkrila vrlo brzo.

Ova knjiga prepuna čarolije, magije i avanture bila je spiritus movens Oblutancima u Novom Sadu za kreativnu radionicu. 

Untitled-design-36.png

„Pročitao sam u Veseloj anatomiji ono o sinesteziji, a mi smo to učili iz srpskog.”

Veljko, 15
Untitled-design-35.png

„Je l’ znaš ti da je Dejvid Valijams i sudija u Britain’s got talent?” „A je l’ znaš ti da je Markus Rašford i pisac?”

Nikola, 11
Untitled-design-34.png

„A zašto ima 💩 na knjizi?” „Zato što je to priča o nastanku kakice.” „Mamaaa, teta je rekla kakica, a ti meni ne daš da kažem.”

Teodora, 4
Phone: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, YUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd