Ostrvo Čuvara oluje, Oblutak

Ostrvo Čuvara oluje je avanturistički roman. Namenjen tinejdžerima. Svima koji vole putovanja, zrno magije, keltske legende.

Fion i Tara su brat i sestra. Njihova majka se ne oseća dobro i oni moraju neko vreme, tokom raspusta, da odu kod deke. Nijedno se tome ne raduje. Misle da je deka usamljenik. Čudak. osobenjak, u najmanju ruku. Dedina kuća je stara i prepuna sveća. A sveće imaju imena. I to je ono što je Fionu najčudnije u celoj kući.

Deca upoznaju lokalce i počinju da se navikavaju na život na ostrvu. Najčudnije iskustvo desiće se Fionu, koji će videti da se pod njegovim koracima ostrvo menja, kao da oživljava. I shvatiće da mu je utisak ispravan. ostrvo bira svog čuvara, Čuvara oluje, jednom u generaciji. Čuvar Oluje zadužen je da vlada prirodnim moćima ostrva i štiti ga od neprijatelja. Nadolazeća oluja nagoveštava meštanima da se bliži novi izbor. Ali uz oluju stiže i mračni glas negde iz dubine zemlje. Oslobađa se sve više probuđene mračne čarolije.

Jedan drevni sukob čeka da bude okončan.

Sveće su u ovom romanu gotovo glavni likovi. Imaju imena. Svaka je posvećena jednoj osobi ili konkretnom događaju. I imaju čudesnu moć, koja se Fionu otkrila vrlo brzo.

Ova knjiga prepuna čarolije, magije i avanture bila je spiritus movens Oblutancima u Novom Sadu za kreativnu radionicu. 

vuk_koji_je_ispao_z_knjige.png

Đole, 4 godine: ,,Neću Malu Princezu, ja perem ruke, hoću Vuka, on ima dinosauruse.”

Tandrčak-za-sajt.png

Marko, sedam i po godina, govori tati koja dela Valijamsa mu fale preko telefona: ,,Andrmolja. Tučak. Različak…”, mi: ,,Tandrčak”, on:,,E taj.”

ogledalo_g_grimsa.png

Maša, 15 godina (riđokosa): ,,Ona što ima riđu kosu i što je menjala svet iza ogledala, je l’ postoji nastavak, šta je bilo kad je porasla?”