Ostrvo Čuvara oluje, Oblutak

Ostrvo Čuvara oluje je avanturistički roman. Namenjen tinejdžerima. Svima koji vole putovanja, zrno magije, keltske legende.

Fion i Tara su brat i sestra. Njihova majka se ne oseća dobro i oni moraju neko vreme, tokom raspusta, da odu kod deke. Nijedno se tome ne raduje. Misle da je deka usamljenik. Čudak. osobenjak, u najmanju ruku. Dedina kuća je stara i prepuna sveća. A sveće imaju imena. I to je ono što je Fionu najčudnije u celoj kući.

Deca upoznaju lokalce i počinju da se navikavaju na život na ostrvu. Najčudnije iskustvo desiće se Fionu, koji će videti da se pod njegovim koracima ostrvo menja, kao da oživljava. I shvatiće da mu je utisak ispravan. ostrvo bira svog čuvara, Čuvara oluje, jednom u generaciji. Čuvar Oluje zadužen je da vlada prirodnim moćima ostrva i štiti ga od neprijatelja. Nadolazeća oluja nagoveštava meštanima da se bliži novi izbor. Ali uz oluju stiže i mračni glas negde iz dubine zemlje. Oslobađa se sve više probuđene mračne čarolije.

Jedan drevni sukob čeka da bude okončan.

Sveće su u ovom romanu gotovo glavni likovi. Imaju imena. Svaka je posvećena jednoj osobi ili konkretnom događaju. I imaju čudesnu moć, koja se Fionu otkrila vrlo brzo.

Ova knjiga prepuna čarolije, magije i avanture bila je spiritus movens Oblutancima u Novom Sadu za kreativnu radionicu. 

Kucica-300x300.png

Teodor, 10 godina: „Kada izlazi Kućica 39?” Uskoro, kažem. „To si mi rekla i juče.”

Tatu-i-Patu-400-x-400.png

Elena, 5 godina (kažemo joj da izabere najsmešniju reč od ponuđenih; sluša i počinje da se smeje): „Braaaabonjaaaak. Ja i ne znam šta je to, ali smeeešno je. A šta je pundravac? A dodole? A hoklica? A Gargamel?”

Untitled-1-400-x-400.png

Iva, 11 godina: „A da li vi znate od Valijamsa, da li su ti njegovi učitelji stvarni?” Kažemo da se nadamo da ih je izmislio. „Pa ne može baš sve tako da ih izmisli, mora da nekog takvog i poznaje.”