Ostrvo Čuvara oluje, Oblutak

Ostrvo Čuvara oluje je avanturistički roman. Namenjen tinejdžerima. Svima koji vole putovanja, zrno magije, keltske legende.

Fion i Tara su brat i sestra. Njihova majka se ne oseća dobro i oni moraju neko vreme, tokom raspusta, da odu kod deke. Nijedno se tome ne raduje. Misle da je deka usamljenik. Čudak. osobenjak, u najmanju ruku. Dedina kuća je stara i prepuna sveća. A sveće imaju imena. I to je ono što je Fionu najčudnije u celoj kući.

Deca upoznaju lokalce i počinju da se navikavaju na život na ostrvu. Najčudnije iskustvo desiće se Fionu, koji će videti da se pod njegovim koracima ostrvo menja, kao da oživljava. I shvatiće da mu je utisak ispravan. ostrvo bira svog čuvara, Čuvara oluje, jednom u generaciji. Čuvar Oluje zadužen je da vlada prirodnim moćima ostrva i štiti ga od neprijatelja. Nadolazeća oluja nagoveštava meštanima da se bliži novi izbor. Ali uz oluju stiže i mračni glas negde iz dubine zemlje. Oslobađa se sve više probuđene mračne čarolije.

Jedan drevni sukob čeka da bude okončan.

Sveće su u ovom romanu gotovo glavni likovi. Imaju imena. Svaka je posvećena jednoj osobi ili konkretnom događaju. I imaju čudesnu moć, koja se Fionu otkrila vrlo brzo.

Ova knjiga prepuna čarolije, magije i avanture bila je spiritus movens Oblutancima u Novom Sadu za kreativnu radionicu. 

vuk_koji_je_ispao_z_knjige.png

Sanja, 4: ,,Znam ovu devojčicu s vukom, to je CrvenPAKA.”

Besmrtno-srce-600x600.png

Vuk, 12 godina (razgovor s tatom): ,,Ova knjiga se zove kao onaj film što ga mama voli”. ,,Ne, to je Hrabro srce”. ,,Aaa, ovo je Beskrajno srce.” ,,Ne, ovo je Besmrtno srce.”

akvamarin-thumbnail.png

,,Da li bi volela da možeš da dišeš u svemiru ili pod vodom?” (pita Teo mamu) ,,Pod vodom. Onda bih mogla da upoznam Sahu.”