Ostrvo Čuvara oluje, Oblutak

Ostrvo Čuvara oluje je avanturistički roman. Namenjen tinejdžerima. Svima koji vole putovanja, zrno magije, keltske legende.

Fion i Tara su brat i sestra. Njihova majka se ne oseća dobro i oni moraju neko vreme, tokom raspusta, da odu kod deke. Nijedno se tome ne raduje. Misle da je deka usamljenik. Čudak. osobenjak, u najmanju ruku. Dedina kuća je stara i prepuna sveća. A sveće imaju imena. I to je ono što je Fionu najčudnije u celoj kući.

Deca upoznaju lokalce i počinju da se navikavaju na život na ostrvu. Najčudnije iskustvo desiće se Fionu, koji će videti da se pod njegovim koracima ostrvo menja, kao da oživljava. I shvatiće da mu je utisak ispravan. ostrvo bira svog čuvara, Čuvara oluje, jednom u generaciji. Čuvar Oluje zadužen je da vlada prirodnim moćima ostrva i štiti ga od neprijatelja. Nadolazeća oluja nagoveštava meštanima da se bliži novi izbor. Ali uz oluju stiže i mračni glas negde iz dubine zemlje. Oslobađa se sve više probuđene mračne čarolije.

Jedan drevni sukob čeka da bude okončan.

Sveće su u ovom romanu gotovo glavni likovi. Imaju imena. Svaka je posvećena jednoj osobi ili konkretnom događaju. I imaju čudesnu moć, koja se Fionu otkrila vrlo brzo.

Ova knjiga prepuna čarolije, magije i avanture bila je spiritus movens Oblutancima u Novom Sadu za kreativnu radionicu. 

Untitled-1-400-x-400.png

Anđela, 17 godina: „Imam nastavnicu likovnog kojoj bih tako rado poklonila ovu knjigu. Ali ću onda imati keca do kraja godine.”

knjiga95-400.png

Dejan, 10 godina, prelistava Užasnu tetku: ,,Kako je tetka užasna, kad su sve tetke dobre”, ova nije dobra, kažemo, ,,jadno to dete s takvom tetkom.”

najgora_deca_na_svetu3.png

Boris, 10 godina: „Pročitao sam u Malom Zabavniku da Valijams nije napisao četvrti deo Najgore dece na svetu. Baš sam se razočarao. A da ga vi pitate da to ipak napiše, vi ga poznajete.”