Ne čitajte ovu knjigu!

Ne čitajte ovu knjigu! Kad vam kaže Dejvid Valijams. Ali Milica Lazarević Jekić na svom blogu Cvrkutanje.net kaže upravo suprotno.

I poziva vas na čitanjac. Naročito na podeljene trenutke s dragim, malim bićem. Jer, sva deca sveta vole da im se čita.

I, dakle, Najgori učitelji na svetu Dejvida Valijamsa ovako su predstavljeni:

Ova knjiga puna je raznoraznih gadosti – onih jezivih ljudi na čije smo brutalne hirove, u najlepšim i najtatanijim godinama svojih života, bili osuđeni svakodnevno, iz dana u dan, i po suncu i na kiši, ni krivi ni dužni, nevini i zeleni, na sve to nespremni. Ma, sećate se?
Istoričarke koja u napadu besa zbog učenikovog neznanja, njegovom glavom lično, “tom glupavom” (ja samo prenosim ono što sam tada od nje čula), briše tablu na kojoj je kredom ispisan odgovor, gadno pogrešan, jelte.
Hemičarke koja nakon svojeručno napisanog zadatka na tabli ostavlja istu nesrećno ispljuvanu. Dok ti dođeš do table da popuniš prazna polja, ispisano se pred tvojim očima otapa zajedno sa kredom i tužno klizi ka podu, poprskano, tj. natopljeno…

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: http://www.cvrkutanje.net/knjizevnost/ne-citajte-ovu-knjigu/

Autorka teksta: Milica Lazarević Jekić

Kucica-300x300.png

Teodor, 10 godina: „Kada izlazi Kućica 39?” Uskoro, kažem. „To si mi rekla i juče.”

Tatu-i-Patu-400-x-400.png

Elena, 5 godina (kažemo joj da izabere najsmešniju reč od ponuđenih; sluša i počinje da se smeje): „Braaaabonjaaaak. Ja i ne znam šta je to, ali smeeešno je. A šta je pundravac? A dodole? A hoklica? A Gargamel?”

Untitled-1-400-x-400.png

Iva, 11 godina: „A da li vi znate od Valijamsa, da li su ti njegovi učitelji stvarni?” Kažemo da se nadamo da ih je izmislio. „Pa ne može baš sve tako da ih izmisli, mora da nekog takvog i poznaje.”