Mašina senki kod praktičarke igrom

Mašina senki je specijalan izum koji je napravio zlikovac, kako bi dokazao svoju poentu. Koju poentu? Da superheroj bez prave supermoći ne vredi ničemu.

Klinac Normalac i mašina senki treća je avantura o Supergubitnicima, družini hrabrih i moćima obdarenih učenika jedne sasvim posebne škole. Greg Džejms i kris Smit su pisali tekst, a Erika Salsedo sjajno ilustrovala. od prvog nastavka, ova knjiga oduševljava Manuelu Kamikovski, praktičarku igrom, psihološkinju, mamu.

Svaki njen tekst je skup saveta i mogućnosti korišćenja knjige koje čitaocima verovatno nisu ni prošle kroz glavu. I zato je sajt www.maminovreme.org višestruko koristan.

                                                           

Koje moći ti niko neće oduzeti?

Nikad se zna šta sve može da pođe po zlu (npr. sve u vezi tekuće pandemije) i kako će to delovati na nas i našu porodicu. Međutim, ono što je korisno da zampatmo, bez obzira na sve, je sledeće:

  • voli sebe sa svim svojim manama i vrlinama
  • osluškuj svoje telo i reaguj kada ti saopštava da odmoriš, plačeš, smeješ se, tražiš zagrljaj ili poljubac…
  • okruži se ljudima koji te prihvataju takvu kakva si.

A koliko je to samo važno, ne pokazuju nam trenutne okolnosti u kojima živimo, već i Klinac normalac u poslednjem delu „Klinac normalac i mašina senki„, izdavač Propolis books.

Ostatak teksta možete pročitati klikom na link: http://maminovreme.org/2020/12/klinac-normalac-3/

Autorka teksta: Manuela Kamikovski

hajde-da-brojimo-zajedno-400.png

Jelisaveta, 4 godine: „A šta će žabi ova rupa?”, da te bolje vidi kažemo, „a nemoj da me i pojede kao Vuk Cvepaku.”

tuga-mamuta400.png

Uroš, 14 godina: „Jeste li vi proverili da taj Kajtek ima samo devet godina? Mnogo su mu pametna pitanja, ja ne znam da li bi mi pala na pamet, a stariji sam.”

Petronela-Jabucica400.png

Veselin, 7 godina: „A da li u toj njenoj kućici ima struje?” (u Petronelinoj jabuci), kažemo da ima i da ona ima i mikser i rernu i lampe, „a da li su njoj svici sijalice?”