Eva Jalohovska, Tugovanje mamuta

Može li svet da se izmašta, izmisli još jednom od početka?

Kad se udruže mama i sin, može sve! Eva Jalohovska i njeni sinovi Jendrek i Kajetan uvode vas u svet najrazličitijih legendi, mitova, tradicija, kultura. I pozivaju na zajedničko, međugeneracijsko čitanje jedne neobične porodične lektire, u kojoj se čuju i prepliću i glas roditelja i glas deteta, ali i glasovi predaka i nekih novih generacija.

Ne, ovo nikako nije samo još jedna knjiga o mitovima za decu i mlade. I nije joj cilj da osavremeni neke stare priče i mitove. Ovo je knjiga koja okuplja porodicu oko zajedničkog ognjišta, gde svi zajedno maštaju, izmišljaju, upoznaju i prihvataju različitosti.

U kakvoj su vezi persijski mitovi i Dart Vejder? Zašto je japanska plamena lisica tako hvalisava? Ko je tužni mamut? Sve to ćete saznati i još mnogo više…

Kucica-300x300.png

Teodor, 10 godina: „Kada izlazi Kućica 39?” Uskoro, kažem. „To si mi rekla i juče.”

Tatu-i-Patu-400-x-400.png

Elena, 5 godina (kažemo joj da izabere najsmešniju reč od ponuđenih; sluša i počinje da se smeje): „Braaaabonjaaaak. Ja i ne znam šta je to, ali smeeešno je. A šta je pundravac? A dodole? A hoklica? A Gargamel?”

Untitled-1-400-x-400.png

Iva, 11 godina: „A da li vi znate od Valijamsa, da li su ti njegovi učitelji stvarni?” Kažemo da se nadamo da ih je izmislio. „Pa ne može baš sve tako da ih izmisli, mora da nekog takvog i poznaje.”