Kuća putujuća

Kuća putujuća, veli Adrijana za Kuću na pilećim nogama Sofi Anderson. Nama je drago kada se neko tako ushiti našom knjigom.

                                                       

Kakva slast beše čitanje ove knjige! Na listi najdražih pročitanih u 2020. godini zauzima visoko drugo mesto.
🐔❤
Verujem da smo svi čuli za čuvenu Baba Jagu, možda je neko istom bivao i zastrašen, i da smo u glavi imali sliku jezive, zle starice koja seje strah. Izgleda da smo se svi kolektivno prevarili ako je verovati ovoj knjizi, jer je naša Jaga ovde potpuna suprotnost. Mila i brižna bakica, Zaštitinica mrtvih i čuvarka Kapije između ovog i onog sveta sa puno ljubavi gaji svoju unuku Marinku u Kući sa pilećim nogama. Zvuči zbunjujuće? Hm, možda pomalo, ali upravo je to osnova radnje ovog romana.
🐔❤
Kada se Kuća putujuća (jer nema za džabe pileće noge) smesti na novom proplanku, na obali okeana, u stepi ili pustinji Marinkin zadatak je da od kostiju i lobanja napravi ogradu koja ih štiti od Živih, ali privlači Mrtve. Do prvog mračka Marinka i njena baka odmaraju, a onda kreće spremanje gozbe za ritual navođenja Mrtvih kroz Kapiju. Baka je tu da ugodi Mrtvima pred njihov povratak zvezdama, da prigrle najlepše uspomene i proslave svoj život, a onda ih uz srdačne poljupce u obraze ispraća na večni put kroz Kapiju.

Ostatak teksta možete pročitati klikom na link: https://www.instagram.com/p/CID1RNLp5Nz/

Autorka teksta: Adrijana Mrvić

Untitled-design-36.png

„Pročitao sam u Veseloj anatomiji ono o sinesteziji, a mi smo to učili iz srpskog.”

Veljko, 15
Untitled-design-35.png

„Je l’ znaš ti da je Dejvid Valijams i sudija u Britain’s got talent?” „A je l’ znaš ti da je Markus Rašford i pisac?”

Nikola, 11
Untitled-design-34.png

„A zašto ima 💩 na knjizi?” „Zato što je to priča o nastanku kakice.” „Mamaaa, teta je rekla kakica, a ti meni ne daš da kažem.”

Teodora, 4
Phone: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, YUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd