Kuća na pilećim nogama – Sofi Anderson

Svi smo mi čuli za baba Jagu i strašne priče koje je prate. Sofi Anderson nas upoznaje sa jednom drugačijom baba Jagom, njenom unukom Marinkom i njihovom kućom koja je sasvim (ne)obična.

„Kuća na pilećim nogama“ je knjiga koja govori o odrastanju,  porodici, gubitku i prijateljstvu. Marinka treba da nasledi svoju babu Jagu na mestu Zaštitnice, osobe zadužene da mrtve sprovodi kroz Kapiju kako bi pronašli svoj mir. Međutim, to nije ono što ona želi od života i tu počinje većina zavrzlama u ovoj knjizi. Dopalo mi je kako nas Sofi Anderson uvodi u jedan novi svet, kako nas upoznaje sa paletom veoma zanimljivih i neobičnih likova i kako opisuje Marinkine avanture.

Marinkin lik, po mom mišljenju, ima svojih mana i bubica, ali s obzirom na to da se radi o dvanaestogodišnjoj devojčici, ne mogu joj za te mane prebaciti. Svakako, mislim da je naša mlada junakinja veoma napredovala od početka do kraja knjige. Što se tiče ostalih likova, čini mi se da svaki od njih ima veoma značajnu ulogu u Marinkinom odrastanju i sazrevanju, čak i kada nam se ne čini tako. Meni je definitivno najzanimljivija bila kuća i njeno simpatično ponašanje. Tačno sam mogla da zamislim jednu kućicu koja sedi jer se razljutila ili trči kroz gustu šumu.

Ostatak teksta pročitajte klikom na link

Autorka teksta: @thegirlwhoplayedwithbooks

Autorka slike: @thegirlwhoplayedwithbooks

Untitled-design-36.png

„Pročitao sam u Veseloj anatomiji ono o sinesteziji, a mi smo to učili iz srpskog.”

Veljko, 15
Untitled-design-35.png

„Je l’ znaš ti da je Dejvid Valijams i sudija u Britain’s got talent?” „A je l’ znaš ti da je Markus Rašford i pisac?”

Nikola, 11
Untitled-design-34.png

„A zašto ima 💩 na knjizi?” „Zato što je to priča o nastanku kakice.” „Mamaaa, teta je rekla kakica, a ti meni ne daš da kažem.”

Teodora, 4
Phone: 011 311-2072
Bulevar Mihajla Pupina 10 Z, YUBC, vp, lok. 75
Srbija, 11070 Novi Beograd