Kosta voli knjige

Kosta voli knjige

Do sada ovde nisam pisala o knjigama koje voli moj „skoro-pa-petogodišnji” sin. Iako se nekako očekuje da na profilu o knjigama, čiji je vlasnik ujedno i majka malog deteta, piše i o dečijim knjigama – ja to nisam radila. Međutim, s vremena na vreme, pristignu mi poruke sa upitom na ovu temu. Zato sam odlučila da tu i tamo, ponekad post posvetim najmlađima, ili onim malo mlađim.

                   

Moj sin je dete koje se susrelo sa knjigama od rođenja. Moram priznati da mu nikada nisam kupovala knjige tipa “moja prva knjiga, moje prvo slovo, prvi broj isl”. Još kao bepcu bilo mi je bitno da čuje moj glas, te sam mu naglas čitala ono što sam ja čitala u tom momentu 😁

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://www.instagram.com/p/CCeO4d_J68O/

Autorka teksta: Jelena Stojanović

Kucica-300x300.png

Teodor, 10 godina: „Kada izlazi Kućica 39?” Uskoro, kažem. „To si mi rekla i juče.”

Tatu-i-Patu-400-x-400.png

Elena, 5 godina (kažemo joj da izabere najsmešniju reč od ponuđenih; sluša i počinje da se smeje): „Braaaabonjaaaak. Ja i ne znam šta je to, ali smeeešno je. A šta je pundravac? A dodole? A hoklica? A Gargamel?”

Untitled-1-400-x-400.png

Iva, 11 godina: „A da li vi znate od Valijamsa, da li su ti njegovi učitelji stvarni?” Kažemo da se nadamo da ih je izmislio. „Pa ne može baš sve tako da ih izmisli, mora da nekog takvog i poznaje.”