Konrad i Kornelija, Dečja biblioteka „Rastko”, Beograd

Dečja biblioteka „Rastko” iz Beograda organizovala je čitalačku radionicu na kojoj je bibliotekarka Aleksandra deci čitala slikovnicu Konrad i Kornelija. Ovo je slikovnica namenjena deci, ali i ne samo njima. Jer glavna protagonistkinja u početku biva detetom, no kasnije odrasta.

U početku, Kornelija je usamljena devojčica koja često ostaje sama u kući. Ima izmišljenog prijatelja, Bendžamina. Nakon nekoliko godina, majka joj kaže da je sada već porasla i da je vreme da zauvek skloni imaginarnog prijatelja. Kornelija ga sklanja u ormar. I tako on ostaje s njom svih godina. Zajedno doručkuju, zajedno piju kafu, čitaju novine, prave tost…

Jednog dana, Kornelija će upoznati pravog čoveka, Konrada, koji će postati njen prijatelj. Šta će biti s Bendžaminom?

Ova knjiga je poslužila kao sjajna inspiracija za razgovor o prijateljstvu i usamljenosti.

bty

bty

bdr

bty

Untitled-1-400-x-400.png

Anđela, 17 godina: „Imam nastavnicu likovnog kojoj bih tako rado poklonila ovu knjigu. Ali ću onda imati keca do kraja godine.”

knjiga95-400.png

Dejan, 10 godina, prelistava Užasnu tetku: ,,Kako je tetka užasna, kad su sve tetke dobre”, ova nije dobra, kažemo, ,,jadno to dete s takvom tetkom.”

najgora_deca_na_svetu3.png

Boris, 10 godina: „Pročitao sam u Malom Zabavniku da Valijams nije napisao četvrti deo Najgore dece na svetu. Baš sam se razočarao. A da ga vi pitate da to ipak napiše, vi ga poznajete.”